Περπατάω στο ΒΑΚ και ακούω φωνές, 56 ήταν πολλές;

08:19 | 08/05/2020

Ο ΟΦΗ γύρισε σήμερα «σπίτι» του, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες!

Το επόμενο ραντεβού στο ΒΑΚ, μετά την καθιερωμένη προπόνηση, είχε δοθεί Παρασκευή… και 13 Μαρτίου, ωστόσο γίνεται τελικά με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν γυμναστεί για τελευταία φορά στο Βαρδινογιάννειο στις 12 Μαρτίου και βρίσκονταν στο… περίμενε, αναφορικά με την αναβολή ή όχι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Η πανδημία, όμως, έφερε γενικό «λουκέτο» στον ελληνικό αθλητισμό και στη συνέχεια μπήκαν οι απαγορεύσεις για δουλειά στα προπονητικά κέντρα.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου, όπως και όλοι οι συνάδελφοι τους στην Super League 1, περιορίστηκαν σε κατ’ οίκον πρόγραμμα και μετρούσαν… μία-μία τις μέρες μέχρι επιστρέψουν στο «σπίτι» τους και πάλι.

Μετά, επομένως, από 56 μέρες απουσίας, οι ποδοσφαιριστές του ηρακλειώτικου συλλόγου γύρισαν σήμερα το πρωί (08.00) στο ΒΑΚ και μπαίνουν σε ουσιαστική διαδικασία επανέναρξης της δράσης.

Η επάνοδος σε αγωνιστικούς ρυθμούς, βέβαια, θα γίνει, αφού πρώτα άπαντες υποβληθούν στα απαραίτητα τεστ για τον κορωνοϊό.

Αυτό το διάστημα, εξάλλου, θα τηρούνται πιστά τα πρωτόκολλα υγιεινής, προκειμένου όλοι να δουλεύουν με ασφάλεια.

Οι προπονήσεις του ΟΦΗ, αλλά και των άλλων ομάδων είναι γνωστό ότι θα γίνονται πάντοτε σε ανοιχτά γήπεδα, με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, βασισμένα και στα διεθνή δεδομένα.

Και επειδή η αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους είναι μεγάλη, από το Σάββατο (09/05) στον ΟΦΗ θα μυρίσει «άρωμα» καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Οι παίκτες του Σίμου θα περάσουν από εργομετρικά, ενώ θα κάνουν και αιματολογικές εξετάσεις και από τη Δευτέρα (11/05) πλέον θα… πατήσουν χορτάρι ξανά.

Το ρόστερ του ΟΦΗ έχει χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ, κάτι που σημαίνει ότι θα προπονούνται δύο γκρουπ το πρωί και δύο το απόγευμα.

Και μπορεί ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει οριστικά αν διεξαχθούν τα πλέι οφ, όμως οι «ασπρόμαυροι» δε κρύβουν τη χαρά και την ανυπομονησία τους για να μπουν πάλι στο γήπεδο και να επιστρέψουν στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα τους, που τόσο πολύ τους έχει λείψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προετοιμασία στο ΒΑΚ

Το ΒΑΚ στην εποχή του κορωνοϊού: Απολύμανση και εντατικός καθαρισμός

Τεστ για κορωνοϊό και από Δευτέρα προπόνηση


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.