Προετοιμασία στο ΒΑΚ

20:40 | 06/05/2020

Στον ΟΦΗ δεν αποκλείεται να παραμείνουν… σπίτι τους για το «χτίσιμο» της νέας σεζόν.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει μια σειρά ανακατατάξεων στον παγκόσμιο αθλητισμό και φυσικά έχει επηρεάσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στον Όμιλο περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα γίνει με την τρέχουσα περίοδο. Οι προπονήσεις αρχίζουν τη Δευτέρα (11/05) και η πρόθεση για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League 1 είναι ξεκάθαρη.

Στον ηρακλειώτικο σύλλογο, πάντως, έχουν ξεκινήσει ν’ αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους και για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η πανδημία βάζει, όπως όλα δείχνουν, τέλος στην προοπτική της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο εξωτερικό. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ήδη «κλείσει» προπονητικό κέντρο στην Ολλανδία, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η συμφωνία αυτή θ’ ακυρωθεί, ελέω πανδημίας.

Θεωρείται γενικά δύσκολο η αποστολή του ΟΦΗ να επιλέξει την Ολλανδία ή και κάποια άλλη χώρα. Στην παρούσα φάση το συγκεκριμένο «σενάριο» δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Είναι, έτσι, σχεδόν βέβαιο ότι ο Όμιλος θα πραγματοποιήσει στο εσωτερικό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.

Και αυτό γιατί η Ελλάδα τα πάει περίφημα μέχρι σήμερα με την καταπολέμηση του κορωνοϊού και εμπνέει μια ασφάλεια για την ομάδα να παραμείνει εντός συνόρων, όπου τα κρούσματα, αλλά και οι θάνατοι, είναι σαφώς λιγότεροι, σε σχέση με πιθανούς προορισμούς του εξωτερικού.

Ένα ενδεχόμενο, επίσης, που έχει συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο ΟΦΗ να μην… ξεσπιτωθεί καθόλου και να κάνει όλη τη δουλειά στο ΒΑΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν απολυμάνει τους χώρους, τα πάντα βρίσκονται στην εντέλεια και φυσικά οι εγκαταστάσεις σε κάθε επίπεδο είναι πολύ καλύτερες από τα περισσότερα προπονητικά κέντρα.

Δε θ’ αποτελέσει, έτσι, έκπληξη αν τελικά το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου επιλέξει να «χτιστεί» ενόψει της ερχόμενης περιόδου στο Βαρδινογιάννειο και να δώσει τα φιλικά του εντός και εκτός Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΒΑΚ στην εποχή του κορωνοϊού: Απολύμανση και εντατικός καθαρισμός

Τα πλέι οφ «αποφασίζουν» για την προετοιμασία του ΟΦΗ

«Ξεχνάει» ο ΟΦΗ την Ολλανδία;

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.