Πίσω από τις λέξεις του Μιχάλη Μπούση

Απόψεις

Οι στόχοι για τη νέα σεζόν οριοθετήθηκαν από το ίδιο το αφεντικό του ΟΦΗ και οι προσδοκίες μεγαλώνουν.

Ο ΟΦΗ μεγαλώνει χρονιά με τη χρονιά κι αυτό δεν φαίνεται μόνο σε ό,τι καταφέρνει, αλλά και στις δηλώσεις των επικεφαλής. Από τον στόχο των πλέι οφ του Μηνά Λυσάνδρου το περασμένο καλοκαίρι μέχρι τον στόχο των πλέι οφ και παραπάνω του Μιχάλη Μπούση την Πέμπτη, είναι μία διαδρομή με ανοδική πορεία ακόμα κι αν ελλοχεύει κινδύνους.

Ποιοι είναι αυτοί; Οι ανακοινώσιμοι στόχοι θέλουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Το ότι ο ΟΦΗ δεν κατάφερε φέτος να βγει στα πλέι οφ είναι αποτυχία, αλλά αυτό είναι το δέντρο. Το δάσος είναι ότι η Κρητική ομάδα κατάφερε να αποτινάξει την περσινή κακή χρονιά, να κάνει άλματα αγωνιστικής προόδου και να χτίσει για το μέλλον πάνω στις εφετινές βάσεις. Το ότι ο Μπούσης διατηρεί ψηλά τον πήχη φέρνει προσδοκίες και ανυπομονησία στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα θα φέρει και την ανάλογη, αυστηρή, κριτική αν και την επόμενη χρονιά δεν επιτευχθεί η είσοδος στην εξάδα.

Το προχωρήσαμε πολύ, ακόμα δεν έχει τελειώσει η τρέχουσα σεζόν, αλλά κακά τα ψέματα για τον ΟΦΗ η χρονιά τελείωσε όταν ανακοινώθηκε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τους 5 βαθμούς πίσω και ήρθε ο υποβιβασμός στα πλέι άουτ. Η Κρητική ομάδα θα πάει να παίξει 7 παιχνίδια σε ξενερωτικές συνθήκες δίχως να έχει να αποδείξει κάτι. Το μοναδικό κίνητρο είναι να μην επαναληφθεί μία πορεία αντίστοιχη της προπέρσινης σεζόν και των συνεχόμενων ηττών στα πλέι οφ σε ανάλογες, αδιάφορες βαθμολογικές, συνθήκες. Με Νιόπλια, βέβαια, στον πάγκο υπάρχει η εγγύηση ότι ο ΟΦΗ δεν θα μπει αδιάφορος στα εφετινά παιχνίδια ακόμα κι αν χρειάζεται να σκάψει βαθιά για να βρει το κίνητρο των ποδοσφαιριστών του. Έτσι κι αλλιώς ο Νιόπλιας για τα δύσκολα είναι.

Ο Μπούσης, λοιπόν, θέτει τον στόχο για τη νέα χρονιά θέλοντας να δείξει ότι η ομάδα θα στηριχθεί, το ίδιο και η προσπάθεια εφέτος που έφερε το αγωνιστικό "λίφτινγκ" του ΟΦΗ και έστειλε στα σκουπίδια τις περσινές παθογένειες και ό,τι ταλαιπώρησε την ομάδα και την oδήγησε κοντά στον υποβιβασμό.

Είναι σημαντικό να ακούει ο κόσμος από το ίδιο το αφεντικό της ομάδας του να στέλνει το μήνυμα για την επόμενη σελίδα της ομάδας, είναι σημαντικό αυτό να ακούγεται από Μάρτιο μήνα! Από νωρίς ξεκαθαρίζεται η στοχοπροσήλωση για τη νέα σεζόν, από νωρίς γράφεται σε "λευκό χαρτί" το πλάνο για την επόμενη περίοδο.

Με ένα κανονικό σχεδιασμό ο κανονικός ΟΦΗ θα επιστρέψει οριστικά στην κανονικότητα και με τον Μπούση να βάζει ψηλά τον πήχη (με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς πίσω από τις λέξεις να κρύβεται κανένας Αλέξης, που λέει και το τραγούδι) δεν θα χρειάζεται να περιμένει δικαστικές αποφάσεις μέσα στην ιλαροτραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου για να μπει στα πλέι οφ.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκάθαρος ο Μπούσης, έστειλε το μήνυμα!

Το Capitano.gr βαθμολογεί τους παίκτες του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.