Πλέι άουτ: Τα σενάρια και οι ισοβαθμίες - Έτσι σώζεται ο ΟΦΗ

ΟΦΗ

Βγάλαμε τα κομπιουτεράκια και τα υπολογίσαμε. Πώς ο ΟΦΗ μπορεί να σωθεί μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Ο ΟΦΗ νίκησε τη Λάρισα και επί της ουσίας καθάρισε με την τελευταία θέση (πρέπει να ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ για να τερματίσει τελευταίος) και κρατάει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά στην αποφυγή των μπαράζ.

Η κρητική ομάδα επιστρέφει μετά τις διακοπές του Πάσχα, στις 8 Μαΐου, αντιμετωπίζοντας τη Λαμία εκτός έδρας. Ο ΟΦΗ με νίκη στη Λαμία και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα παιχνίδια της ΑΕΛ και του Παναιτωλικού μπορεί να σωθεί από την 6η αγωνιστική.

Η κρητική ομάδα επιστρέφει μετά τις διακοπές του Πάσχα, στις 8 Μαΐου, αντιμετωπίζοντας τη Λαμία εκτός έδρας. Ο ΟΦΗ με νίκη στη Λαμία και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα παιχνίδια της ΑΕΛ και του Παναιτωλικού μπορεί να σωθεί από την 6η αγωνιστική.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι άουτ:

Σάββατο 8 Μάϊου

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης

19:30 Βόλος – ΑΕΛ

19:30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος

19:30 Λαμία – ΟΦΗ

Σάββατο 15 Μαΐου (19:30):

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία

Ατρόμητος – Βόλος

ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Τα ματς που ενδιαφέρουν τον ΟΦΗ την επόμενη αγωνιστική:

Παναιτωλικός-Ατρόμητος

Βόλος-ΑΕΛ

Η βαθμολογία δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε:

ΟΦΗ 28


Παναιτωλικός 27

ΑΕΛ 24

Το καλύτερο σενάριο

Νίκη ΟΦΗ - ήττα ή ισοπαλία Παναιτωλικού

Στην πρώτη περίπτωση, ήττας του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο και νίκης του ΟΦΗ, ο Όμιλος πάει στο +4 από την ομάδα του Αγρινίου και ξεμπερδεύει και μαθηματικά με τον Παναιτωλικό μία αγωνιστική πριν από το φινάλε των πλέι άουτ.

Στη δεύτερη περίπτωση (νίκη του ΟΦΗ, ισοπαλία του Παναιτωλικού) η διαφορά της κρητικής ομάδας από τον Παναιτωλικό θα πάει στο +3 και την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ θα θέλει νίκη ή ισοπαλία, να μη χάσει δηλαδή.

Τι γίνεται με την ΑΕΛ

Η Λάρισα είναι στο -4 από τον ΟΦΗ. Για να απειλήσει τον Ομιλο θα πρέπει να κερδίσει την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας τον Βόλο και να μην κερδίσει ή να χάσει η κρητική ομάδα στη Λαμία. Αν ο ΟΦΗ έρθει ισόπαλος με τη Λαμία και νικήσει η ΑΕΛ τότε η διαφορά θα πάει στο -2 μία αγωνιστική πριν από το φινάλε των πλέι άουτ. Αν ο ΟΦΗ χάσει στη Λαμία και η Λάρισα κερδίσει στο Πανθεσσαλικό η διαφορά θα πάει στο -1. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο ΟΦΗ θα έχει την τύχη στα χέρια του την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι ισοβαθμίες

Ο ΟΦΗ έχει την ισοβαθμία με την ΑΕΛ αφού στα τρία ματς που έχουν δώσει (δύο για την κανονική διάρκεια και ένα για τα πλέι άουτ) μετράει δύο νίκες και μία ήττα.

Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή δεν έχει την ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό βάσει των δύο αγώνων στην κανονική διάρκεια (μία ήττα και μία ισοπαλία).

Θυμίζουμε ότι το πρώτο κριτήριο των ισοβαθμιών, σύμφωνα με τη Super League, είναι τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια και αυτά της κανονικής διάρκειας και αυτά των πλέι άουτ.

Τι αναφέρει η Λίγκα για τις ισοβαθμίες:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα πιο σημαντικά σενάρια για την προτελευταία αγωνιστική:

Για δική σας διευκόλυνση ξεχωρίσαμε τα πιο σημαντικά σενάρια που αφορούν την προτελευταία αγωνιστική και τι θα ισχύει για τον ΟΦΗ ανάλογα το αποτέλεσμά του κόντρα στη Λαμία αλλά και αυτό των Παναιτωλικού και ΑΕΛ.

Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος παίζει εκτός με τη Λαμία στις 8 Μαΐου μία αγωνιστική πριν υποδεχθεί τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο.

Ιδιο αποτέλεσμα ΟΦΗ-Παναιτωλικού-ΑΕΛ: Νίκη ΟΦΗ, νίκη Παναιτωλικού, νίκη ΑΕΛ - ισοπαλία ΟΦΗ, ισοπαλία Παναιτωλικού, ισοπαλία ΑΕΛ (ή ήττα και των τριών):

Η βαθμολογία:

ΟΦΗ 28 ή 29 ή 31
Παναιτωλικός 27 ή 28 ή 30
ΑΕΛ 24 ή 25 ή 27

Ο ΟΦΗ οριστικά γλιτώνει την τελευταία θέση και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με τον Παναιτωλικό για την αποφυγή του μπαράζ

Νίκη ΟΦΗ, ήττα Παναιτωλικού, ήττα ΑΕΛ:

ΟΦΗ 31
Παναιτωλικός 27
ΑΕΛ 24

Ο ΟΦΗ εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Νίκη ΟΦΗ, ισοπαλία Παναιτωλικού, ισοπαλία ΑΕΛ:

ΟΦΗ 31
Παναιτωλικός 28
ΑΕΛ 25

Ο ΟΦΗ αποφεύγει την τελευταία θέση και με τον Παναιτωλικό, την τελευταία αγωνιστική, θα θέλει νίκη ή ισοπαλία για να σωθεί και μαθηματικά (σε περίπτωση ήττας ο Παναιτωλικός έχει την ισοβαθμία).

Ισοπαλία ΟΦΗ, νίκες Παναιτωλικού και ΑΕΛ:

Παναιτωλικός 30
ΟΦΗ 29
ΑΕΛ 27

Ο ΟΦΗ θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Παναιτωλικού (ό,τι κι αν κάνει η ΑΕΛ) για να σωθεί.

Ήττα του ΟΦΗ, νίκες Παναιτωλικού και ΑΕΛ:

Παναιτωλικός 30
ΟΦΗ 28
ΑΕΛ 27

Ο ΟΦΗ θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Παναιτωλικού για να σωθεί.

Ήττα του ΟΦΗ, ισοπαλία Παναιτωλικού και ΑΕΛ:

Παναιτωλικός 28
ΟΦΗ 28
ΑΕΛ 24

Ο ΟΦΗ θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Παναιτωλικού για να σωθεί.

Επί της ουσίας, αυτό το σενάριο, δηλαδή ο ΟΦΗ να θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική για να σωθεί -αν χάσει από τη Λαμία- ισχύει ό,τι κι αν κάνουν ο Παναιτωλικός και η Λάρισα την προτελευταία αγωνιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Μεγάλη νίκη του ψυχωμένου ΟΦΗ στο «Αλκαζάρ»!

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Δείτε τα στιγμιότυπα

Πανηγύρισε σαν τρελός ο Νιόπλιας: «Καταφέραμε να γιγαντωθούμε»!

Η βαθμολογία μετά το διπλό του ΟΦΗ

Όλα τα ρεπορτάζ και τα παραλειπόμενα

Αυτός ο ΟΦΗ του Νιόπλια είναι παρακαταθήκη και για το μέλλον!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.