Πλέι άουτ: Θρίλερ για γερά νεύρα

ΟΦΗ

Η μάχη των πλέι άουτ μέχρι το φινάλε. Το πρόγραμμα, τα «καυτά» ματς, οι ισοβαθμίες και οι... αδιάφοροι

Τα εφετινά πλέι άουτ είναι ένα θρίλερ για γερά νεύρα, αυτά που χρειάζεται και ο ΟΦΗ του Νιόπλια για να βγάλει τη χρονιά χωρίς... σοκ και να εξασφαλίσει την παραμονή.

Μετά τη σαββατιάτικη ισοπαλία του Ομίλου με τον Ατρόμητο, ο ΟΦΗ τουλάχιστον μέχρι να γίνει το Λαμία-ΑΕΛ είναι πάνω από τη ζώνη των μπαράζ και ελπίζει να μείνει εκεί και το βράδυ της Δευτέρας όταν ολοκληρωθεί η 4η αγωνιστική.

Τα πράγματα είναι απλά

Ακόμα, όμως και να υποχωρήσει, ο ΟΦΗ εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Πρώτον, γιατί έχει τη Λάρισα την επόμενη αγωνιστική και δεύτερον γιατί έχει τον Παναιτωλικό στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική. Η κρητική ομάδα, δηλαδή, έχει τις δύο ομάδες με τις οποίες ουσιαστικά παλεύει για τη σωτηρία και κρατάει στα χέρια του τη σωτηρία του. Τις κερδίζει και... πάπαλα. Δεν τις κερδίζει; Μπαίνει σε περιπέτειες και... βγαίνουν τα κομπιουτεράκια.

Τα ματς του ΟΦΗ μέχρι το φινάλε:

ΑΕΛ (εκτός) 24 Απριλίου

Λαμία (εκτός) 8 Μαΐου

Παναιτωλικός (εντός) 15 Μαϊου

Όπως βλέπετε ο Όμιλος έχει τρία παιχνίδια ακόμα μέχρι την ολοκλήρωση των πλέι άουτ και δύο εξ αυτών είναι εκτός έδρας. Το ένα με την ΑΕΛ και το άλλο με τη Λαμία. Οι Λαμιώτες δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, αλλά αν τη Δευτέρα κερδίζουν την ΑΕΛ εκτός του... δώρου που θα κάνουν στον ΟΦΗ ουσιαστικά θα αγκαλιάσουν την εξασφάλιση της παρουσίας τους στη μεγάλη κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Η «μάχη» των τριών μέχρι το φινάλε

Η Λάρισα, από την άλλη, έχει τα παιχνίδια με Λαμία και ΟΦΗ και στη συνέχεια έχει αυτά με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και δεν έχουν κίνητρο στα πλέι άουτ.

Με τον ΠΑΣ έχει να παίξει και ο Παναιτωλικός (εκτός την επόμενη αγωνιστική), ο οποίος έχει να υποδεχτεί τον Ατρόμητο (που μαθηματικά δεν έχει σωθεί παρά το Χ στο Ηράκλειο) και να παίξει με τον ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική. Όπως καταλαβαίνετε, το συγκεκριμένο ματς του «Γεντί Κουλέ» είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί ο μεγάλος «τελικός» για την κρητική ομάδα. Ή, για να το πούμε αλλιώς, «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν τον βάζουμε στο κάδρο παρά το γεγονός ότι έχει σωθεί, αφού τα παιχνίδια του δεν επηρεάζουν τον ΟΦΗ. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παίζει με Βόλο και ΠΑΣ και την τελευταία αγωνιστική με τη Λαμία.

Ο Ατρόμητος, όμως, ο οποίος θέλει τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής, παίζει με Λαμία, Παναιτωλικό και Βόλο. Ειδικά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 8 Μαϊου θα ενδιαφέρει τον ΟΦΗ ό,τι κι αν έχει γίνει την προσεχή αγωνιστική.

Η τύχη στα χέρια του

Το σίγουρο είναι ότι ο ΟΦΗ αν θέλει να είναι ήσυχος πρέπει να κοιτάξει τη δικιά του την... καμπούρα, που λέει και ο θυμόσοφος λαός. Έχει τρία ματς, τα δύο εξ αυτών με Λάρισα και Παναιτωλικό, κρατάει την τύχη στα χέρια του και δεν χρειάζεται να βγάλει... κομπιουτεράκια για υπολογισμούς, αρκεί να κάνει αυτό που χρειάζεται. Βέβαια, πριν φτάσουμε στο παιχνίδια της προσεχούς αγωνιστικής με τη Λάρισα, καλό θα ήταν αύριο, Δευτέρα, να μην κερδίσουν οι «βυσσινί» στη Λαμία...

Τα επόμενα παιχνίδια του Παναιτωλικού:

ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)

Ατρόμητος (εντός)

ΟΦΗ (εκτός)

Τα επόμενα παιχνίδια της Λάρισας:

ΟΦΗ (εντός)

Βόλος (εκτός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

* συν το ματς της Δευτέρας στη Λαμία

Η βαθμολογία των πλέι άουτ:

Βόλος 39

ΠΑΣ Γιάννινα 35

Λαμία 30

Ατρόμητος 30

Απόλλων Σμύρνης 30

ΟΦΗ 25

Παναιτωλικός 24

ΑΕΛ 23

*Λαμία και ΑΕΛ έχουν ένα ματς λιγότερο

Δείτε εδώ τι ισχύει με τις ισοβαθμίες στα πλέι άουτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ντόπες» Μπούση ενόψει συνέχειας!

Μανόλης Γρηγοράκης: Η λογική τελειώνει εκεί που αρχίζει ο ΟΦΗ

Δημήτρης Καρυωτάκης: Όταν ξαναβγάζεις τα μάτια σου... δεν έχεις τύχη!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.