Πλέι οφ: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το restart

10:30 | 19/05/2020

Τα επόμενα βήματα, το πρόγραμμα, τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος - όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το restart της Super League

Ο κύβος ερρίφθη από πλευράς Super League για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και όπως είναι γνωστό από τη Δευτέρα, θα προταθεί στην κυβέρνηση το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η Λίγκα προτείνει και η κυβέρνηση -σε συνεννόηση με τις υγειονομικές αρχές- αποφασίζει. Όπερ σημαίνει ότι για να έχουμε ξανά σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League θα παίξει ρόλο η απόφαση της κυβέρνησης.

Η Λίγκα, λοιπόν, οφείλει να καταρτίσει υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών και θα το παρουσιάσει στην Υγειονομική Επιτροπή. Αυτή από την πλευρά της θα το εξετάσει και αν κρίνει ότι είναι κατάλληλο για να ξαναρχίσουν με ασφάλεια τα παιχνίδια, τότε θα ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση και αυτή από την πλευρά της θα «ανάψει πράσινο φως» για το restart του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αρνητική στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο, αρκεί βέβαια το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα καταρτίσει η Λίγκα να είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπει το restart.

Το πρόγραμμα

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να ξεκαθαριστούν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπου και θα ανακοινωθεί επίσημη ότι ξαναρχίζει το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ. Η σέντρα, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει στις 6 Ιουνίου και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί 19 Ιουλίου. Όπως καταλαβαίνετε, το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα σφιχτό και θα γίνονται ματς ανά τρεις μέρες. Εκκρεμεί η κλήρωση των πλέι άουτ -τη Δευτέρα επικυρώθηκε η βαθμολογία 7-14- και ο καταρτισμός του προγράμματος.

Θυμίζουμε ότι βάσει της κλήρωσης, προ πανδημίας, το πρόγραμμα των πλέι οφ είναι το παρακάτω:

1η αγωνιστική:

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Άρης – ΟΦΗ

2η αγωνιστική:

Ολυμπιακός - Άρης

ΟΦΗ - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική:

ΑΕΚ - Άρης

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

4η αγωνιστική:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Άρης - ΠΑΟΚ

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική:

Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

6η αγωνιστική:

Άρης - ΑΕΚ

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

7η αγωνιστική:

ΑΕΚ - ΟΦΗ

Άρης - Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

8η αγωνιστική:

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

ΟΦΗ - Άρης

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

9η αγωνιστική:

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Άρης - Παναθηναϊκός

ΟΦΗ - Ολυμπιακός

10η αγωνιστική:

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ

ΠΑΟΚ - Άρης

Πότε θα γίνουν τα ματς του Κυπέλλου

Εκτός απροόπτου, το Κύπελλο θα διεξαχθεί μετά το τέλος των πλέι οφ, δηλαδή μετά τις 19 Ιουλίου. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη τρεις αγώνες που πρέπει να γίνουν, οι δύο ρεβάνς (Άρης-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) και φυσικά ο τελικός της διοργάνωσης. Επί της ουσίας, στόχος είναι να γίνουν τρια παιχνίδια μέχρι τέλος του μήνα, σε διάστημα σχεδόν δέκα ημερών!

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως είναι γνωστό οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη έτοιμο το σχέδιο. Αν βεβαιωθεί ότι ποδοσφαιριστής είναι φορέας του ιού, τότε αυτός θα μπαίνει σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα μπαίνουν σε καραντίνα 5 ημερών. Το θέμα, βέβαια, είναι τι θα γίνει με τον επόμενο αγώνα αν προκύψει κρούσμα. Με δεδομένο ότι οι παίκτες θα μπαίνουν σε καραντίντα, οι ομάδες θα αδυνατούν να αγωνιστούν στο επόμενο ματς, όποτε αναμένεται να πηγαίνουμε για αναβολή (και μετάθεση) του παιχνιδιού.

Το 20% του ΟΦΗ

Για κλείσιμο, ας σταθούμε στην πρόταση του ΟΦΗ για 20% των φιλάθλων στα γήπεδα. Όπως όλα δείχνουν, παρά τη γενικότερη θετική ανταπόκριση που είχε, δεν θα κατατεθεί κάτι τέτοιο και πάμε για του χρόνου. Αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να επαναρχίσει το πρωτάθλημα με ξεκάθαρους υγειονομικούς όρους και του χρόνου, για το επόμενο πρωτάθλημα, η συζήτηση θα γίνει από διαφορετική βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Super League πρότεινε και η κυβέρνηση «σφυρίζει» σέντρα

Λιγότερα ταξίδια για τον ΟΦΗ

Απορρίφθηκε το αίτημα της Ξάνθης για την επιστροφή των πέντε βαθμών

Τα... γύρισε για την πρόταση του ΟΦΗ ο Μποροβήλος


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.