Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

SMS

Ο σπουδαίος Αργεντινός έφτασε τα 600 γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, σκόραρε σε ακόμα ένα ματς που η μπάλα «έκαιγε» και οδηγεί εκ τους ασφαλούς στην κατάκτηση όλων των εφετινών τίτλων

Σε ακόμα ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, ο Μέσι ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα ήταν εκείνος που υπέγραψε ακόμα μια μεγάλη νίκη των ''Μπλαουγκράνα'' τα τελευταία χρόνια. 

Τείνουν να γίνουν αμέτρητες οι στιγμές που ο ύψους 1.70 Αργεντινός ποδοσφαιριστής έχει σηκώσει θεατές και τηλεθεατές από τις θέσεις τους την τελευταία 15ετία. Ασίστ, γκολ, ντρίμπλες και άλλα πολλά. και παρουσιάζει ομορφότερο το άθλημα. Ο Λιονέλ Μέσι για άλλους είναι ο καλύτερος, για τους περισσότερους είναι εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

Πέρα από το τι βλέπει κανείς από αυτό τον... τύπο στο χορτάρι, τα νούμερα του που ''ζαλίζουν''. Ο Μέσι έφτασε χθες τα 600 γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, σε 14 χρόνια. Με μια γρήγορη διαίρεση, μιλάμε για 42 γκολ κάθε χρονιά. Μόνο με την φανέλα των Καταλανών. Μάλιστα, την Πρωτομαγιά του 2005,ο Μέσι σκόραρε το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Αλμπαθέτε. 

Μάλιστα, έχει πλάκα το γεγονός ότι 400ο του γκολ το πέτυχε σε ένα ματς με την Βαλένθια, τo 500o του γκολ το έβαλε στο 93' μέσα στο Μπερναμπέου ενώ το 600ο το σημείωσε σε ημιτελικό Champions League. Και τι γκολ! 

Πρόσφατα έφτασε τα 400 στο πρωτάθλημα (πλέον 417) έχει σκοράρει συνολικά 50 γκολ στο Κύπελλο, 112 στο Champions League, 13 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 5 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Συνολικά, έχει σημειώσει πάνω από 1000 γκολ με όλες τις ομάδες του (Νιούλες, Μπαρτσελόνα, Αργεντινή) σε λιγότερα από 1200 ματς καριέρας!

Φέτος, ο Αργεντινός έχει σημειώσει ήδη 48 γκολ, το 1/4 εξ αυτών στο Champions League! 

Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι οι Μαραντόνα, Πελέ, Κρόιφ, ή οι νεότεροι Ρονάλντο, είναι ανώτεροι του ποδοσφαιρικά, οι παραπάνω αριθμοί του ''Λιο'' και η αγωνιστική του συνέπεια τα 14 τελευταία χρόνια είναι μη συγκρίσιμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το εκπληκτικό γκολ-φάουλ του Μέσι

Δείτε τα highlights της μεγάλης νίκης της Μπαρτσελόνα

Μes que un... Μέσι

Το ξεχωριστό μήνυμα του Μέσι στον Κασίγιας

Βαλβέρδε: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.