Ποιος τον καταράστηκε;

18:09 | 10/03/2019

Ο ΟΦΗ είχε τρία δοκάρια, ήταν ανώτερος, όμως έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα πράγματα αναφορικά με την σωτηρία έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Όμιλο. Οι «ασπρόμαυροι» είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η τύχη τους γύρισε την πλάτη στην Ριζούπολη και δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη, ενώ έμειναν μακριά από τις νίκες για όγδοο σερί ματς.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των «ασπρόμαυρων» και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Οι Μεγιάδο και Σακόρ αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή και στις πλευρές οι Βαζ και Νέιρα. Ο Φερέιρα και ο Πέρσον συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

«Έσπασε» τα δοκάρια

Οι παίκτες του Βέρα ανέλαβαν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων Είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να δώσουν ουσία στην υπεροχή τους. Κυκλοφορούσαν την μπάλα, ωστόσο όλα σταματούσαν έξω από την περιοχή του Χουάντερσον. Ο ΟΦΗ είχε μια… υποψία φάσης στο 15’ με Φερέιρα και Νέιρα.

Μετά τα 25λεπτο, πάντως, οι φιλοξενούμενοι ήταν ακόμη πιο πιεστικοί.  Και στο 29’ η ατυχία τους… χτύπησε την πόρτα. Τα πλασέ, πρώτα του Βάζ και έπειτα του Φερέιρα, σταμάτησαν σε αριστερό και δεξί δοκάρι, αντίστοιχα και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε. Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Γιαννούλη.

Η πίεση των «ασπρόμαυρων» ήταν πιο έντονη όσο περνούσε η ώρα και η… πλάκα με τα δοκάρια συνεχίστηκε, αφού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Νέιρα σούταρε, ο Χουάντερσον απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.  

Στην επανάληψη έγινε ανοιχτό παιχνίδι, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να θέλει να φανεί πιο επιθετική. Ο Όμιλος διατήρησε το ίδιο… πνεύμα και τα έπαιξε όλα για όλα. Το σύνολο του Βελέντζα, βέβαια, «άγγιξε» το γκολ στο 57’, αλλά ο Βελέντζας δεν κατάφερε να προλάβει την μπάλα προ κενής εστίας.

Ήταν ξεκάθαρο πως ο ΟΦΗ «καιγόταν» για το ματς. Μετά το 60’, άλλωστε, είχε κλείσει στα καρέ του τον αντίπαλο και είχε δύο σπουδαίες φάσεις, στο 71’ και στο 73’ σε κεφαλιές του Σακόρ και του Νέιρα. Και ενώ μέχρι το φινάλε το συγκρότημα του Βέρα ήταν διαρκώς στο προσκήνιο, δεν μπόρεσε να βρει το «δρόμο» προς τα δίχτυα και έμεινε για άλλη μια συνάντηση μακριά από τις επιτυχίες.

Απόλλων Σμύρνης (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γαρουφαλιάς (46’ Ντούρσο), Κύργιας, Βαφέας, Βάρκας (57’ Αγροδήμος), Κοντοές, Τομάς, Ελ-Χέλβε, Ναζλίδης (78’ Ακόστα).

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν (80’ Παπαστεριανός), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ, Βαζ (60’ Ντίνας), Νέιρα, Φερέιρα, Πέρσον (46’ Γιακουμάκης).

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.