«Πόλεμος»: Η Super League δεν δέχεται τη μείωση της ΕΡΤ

19:07 | 02/08/2019

Η Λίγκα «φουντώνει» τον «πόλεμο» με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά. Τι αναφέρει σε επιστολή της.

Η Super League 1 με επιστολή της ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να δεχτεί καμία μείωση στα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχουν υπογραφεί, ούτε θα μπει σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης.

Έτσι, το σίριαλ με τα τηλεοπτικά συνεχίζεται και ο «πόλεμος» μαίνεται, δίχως να φαίνεται άμεση λύση. Οι ομάδες που περίμεναν τα χρήματα της Δημόσιας Τηλεόρασης τώρα βρίσκονται μπροστά στο φάσμα των περικοπών ύψους 45%, η διοργανώτρια αρχή ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται τη μείωση και η κρατική τηλεόραση καλείται να δώσει άμεσα λύση.

Παράλληλα, με τα τωρινά δεδομένα και με επίσης ως δεδομένο ότι η Λίγκα δεν κάνει πίσω στις θέσεις της, ουδείς γνωρίζει αν θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή που έστειλε η Super League 1 αναφέρει:

-Η ΕΡΤ Α.Ε. ήδη έχει αποκτήσει και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-20 με την από 28/12/2018 οριστική σύμβαση τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος Αθηνών, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός. Προκαλεί εύλογη απορία το γεγονός ότι η ΕΡΤ ενδιαφέρεται να αποκτήσει δικαιώματα, τα οποία ωστόσο ήδη έχει αποκτήσει με την υφιστάμενη οριστική σύμβαση από 28/12/2018 και τα οποία φυσικά συνοδεύονται από αντίστοιχες υποχρεώσεις της.

-Η πρόταση της ΕΡΤ περί μειωμένου τιμήματος απορρίφθηκε ρητά και κατηγορηματικά από όλες τις ΠΑΕ.

-Παράλληλα με την απόρριψη της πρότασης, η ΕΡΤ καλείται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της αναφορικά με την τεχνική παραγωγή των αγώνων σύμφωνα με τον όρο VII.2 της από 28/12/2018 σύμβασης, ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό δεδομένης της λειτουργίας και του VAR με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου σε 3 εβδομάδες.

-Επιπλέον, θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητική και άκομψη η χρονική στιγμή της αποστολής της επιστολής της ΕΡΤ Α.Ε. στις 31/7/2019, μόλις τρεις (3) εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1 και μία (1) ημέρα πριν τη διεξαγωγή των κρίσιμων Ευρωπαϊκών αγώνων του Άρη και του Ατρόμητου.

-Τονίζεται ότι ήδη έχει καταστρωθεί ο οικονομικός προϋπολογισμός με τον οποίο οι ομάδες έλαβαν τη σχετική άδεια συμμετοχής ΕΠΟ και UEFA και μάλιστα ο Άρης και ο Ατρόμητος συμμετέχουν βάσει αυτής στη διοργάνωση UEFA Europa League, αλλά και ο αγωνιστικός σχεδιασμός ο οποίος μάλιστα έχει ήδη υλοποιηθεί, καθώς οι ομάδες έχουν προβεί στην απόκτηση ποδοσφαιριστών κατά τη μεταγραφική περίοδο που ξεκίνησε την 1/7/2019.

-Η ανεύθυνη στάση της ΕΡΤ Α.Ε. θέτει σε κίνδυνο και την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Super League 1, δεδομένου ότι η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων συνδέεται άρρηκτα και σε κάθε περίπτωση τεχνικά με τη λειτουργία του VAR στους αγώνες του πρωταθλήματος της ανώτατης κατηγορίας, κάτι το οποίο αναμένουν όλες οι ΠΑΕ και το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης πανελληνίως, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «κούρεμα» της ΕΡΤ, ο ΟΦΗ και η NOVA

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.