Το «κούρεμα» της ΕΡΤ, ο ΟΦΗ και η NOVA

17:59 | 01/08/2019

Η ΕΡΤ πρότεινε «κούρεμα» 45%, η NOVA είναι στο προσκήνιο και ο Μπούσης πάει Αθήνα για το καλύτερο deal.

Επιστολή με την οποία προτείνει στις έξι ομάδες της Super League 1 μείωση 45% από τηλεοπτικά έσοδα απέστειλε η ΕΡΤ. Η επιστολή είχε παραλήπτες τις ομάδες που είχε πέρυσι η κρατική τηλεόραση, δηλαδή ο Άρης, η Λαμία, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος, αλλά όχι ο Παναθηναϊκός που κατέληξε στη NOVA.

Επίσης, η σχετική επιστολή δεν πήγε ούτε στον ΟΦΗ, αλλά ούτε και στον ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε ότι η κρητική ομάδα, με τα προηγούμενα δεδομένα, περίμενε 2.5 εκ. από την ΕΡΤ, περίπου δηλαδή 1.8-2 εκ. καθαρά. Αν ισχύσει και στην περίπτωση του ΟΦΗ το 45% τότε πάμε για ένα ποσό λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ. Χρήματα που δεν πρόκειται να δεχθεί η πλευρά του Ομίλου.

Ο Μιχάλης Μπούσης από σήμερα και για τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα. Σκοπός του ταξιδιού του εκεί είναι και το τηλεοπτικό θέμα, θέλοντας να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό deal για την ομάδα του.

Τα νέα δεδομένα, πλέον, είναι απλά: με την προοπτική της ΕΡΤ να απομακρύνεται, ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει συζητήσεις με τη NOVA ώστε να παραμείνει εκεί και τη νέα σεζόν, αλλά με σαφώς καλύτερους οικονομικούς όρους. Πέρυσι, θυμίζουμε ότι ο ΟΦΗ έκλεισε συμφωνία με ποσό που δεν έφτανε το 1 εκ. ευρώ. Με τη νέα διοίκηση τέτοια ποσά ανήκουν στο παρελθόν και ο Μπούσης θέλει ένα συμβόλαιο αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής του συλλόγου.

Η ΕΡΤ φάνταζε ο ιδανικός... προορισμός. Τα 2.5 εκ. ευρώ ήταν πολύ καλά λεφτά. Από τη στιγμή, όμως, που η νέα κυβέρνηση κατέβασε τον... πήχη, ο ΟΦΗ θα στραφεί στην καλύτερη δυνατή λύση. Και τούτη τη στιγμή το συνδρομητικό κανάλι είναι τέτοια. Το σίγουρο είναι ότι με το ταξίδι του Μιχάλη Μπούση στην πρωτεύουσα θα μπει στην τελική ευθεία το ζήτημα των τηλεοπτικών και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.

ΥΓ: Κοιτάξτε γύρω σας τις αντιδράσεις των ομάδων για το «κούρεμα» της ΕΡΤ και το ζοφερό μέλλον που φοβούνται. Και κοιτάξτε τον ΟΦΗ. Που έχει κάνει τα κουμάντα του, όπως λέμε στην καθομιλουμένη και ζει οικονομικά ανεξάρτητος. Χωρίς να «κρέμεται» από την κάθε ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ΕΡΤ, η «βόμβα» και η στάση του ΟΦΗ

«Η κυβέρνηση δεν θέλει καμία ομάδα στην ΕΡΤ!»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.