Πολύ γρήγορος ο Γκολομέεβ, πέρασε στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο με τον τρίτο χρόνο

18:30 | 16/02/2024

Την ταχύτερη κούρσα του τα τελευταία 2,5 χρόνια (μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο) έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Ο Ελληνας κολυμβητής έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.70 και πέρασε ως τρίτος συνολικά στους απογευματινούς (18:40) ημιτελικούς, όπου θα επιδιώξει να εξασφαλίσει -για έκτη συνεχόμενη φορά- το εισιτήριο για τον τελικό.

Αντίθετα, ο Στέργιος Μπίλας έμεινε μακριά από τις δυνατότητές του και με επίδοση 22.23 κατετάγη 24ος και αποκλείστηκε. Ο 22χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους Κ23, έχει ρεκόρ από πέρυσι 21.83.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου, ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι, έκανε ένα εντυπωσιακό 21.13 στον προκριματικό και φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα χάσει το χρυσό μετάλλιο. Από τους υπόλοιπους, την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μπούκοφ με 21.56.

** Οπως αναμενόταν, ο Κωνσταντίνος Στάμου δεν αγωνίστηκε νωρίτερα στα προκριματικά των 100μ. Πεταλούδα, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για τα 4Χ200μ. ελεύθερο, που διεξάγονται λίγη ώρα αργότερα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.