Ντε Γκουζμάν: Ο ΟΦΗ θέλει τον... Ολλανδό του

Απόψεις

Ο Ολλανδός μέσος του ΟΦΗ «έλαμψε» στον Βόλο όσο είχε δυνάμεις.

Από τις πρώτες του κιόλας προπονήσεις στο ΒΑΚ το είχαμε καταγράψει. Ο Τζόναθαν ντε Γκουζμάν είναι παίκτης υψηλού βεληνεκούς.

Και στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα του Ομίλου ο 33χρονος ποδοσφαιριστής φρόντισε ν’ αποδείξει πως μπορεί ν’ ανεβάσει επίπεδο τον ηρακλειώτικο σύλλογο.

Το βιογραφικό του, φυσικά, είναι πλούσιο και δεν αποτελεί είδηση πως είναι πολυτέλεια για τους «ασπρόμαυρους» να τον έχουν, ακόμη και σ’ αυτή την ηλικία, στο ρόστερ τους.

Η ποιότητα του φαίνεται από… χιλιόμετρα και αυτή «ξεδίπλωσε» τη Δευτέρα (23/11) στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού.

Με εξαιρετικές μεταβιβάσεις, ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη και γρήγορη σκέψη και αρκετά ικανός στο συνδυαστικό παιχνίδι, ήταν εκ των πρωταγωνιστών του ΟΦΗ και εκείνος που προβλημάτισε περισσότερο τους Βολιώτες, μαζί φυσικά με τον καταπληκτικό Σαρδινέρο και τον απίστευτο Νέιρα.

Από την πρώτη κιόλας «γεμάτη» παρουσία του σε ματς, ο ντε Γκουζμάν έδειξε πόσο απλός, μα και ουσιαστικός είναι.

Δε θεωρείται… σούπερ γρήγορος ή δυνατός, όμως το τρομερό ταλέντο του τον βοηθάει να διακρίνεται και να καλύπτει τις όποιες αδυναμίες του.

Ξέρει να βάζει το σώμα του με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει ταχύτητα στην ανάπτυξη του Ομίλου, ενώ διαθέτει το χάρισμα, όπως φάνηκε, να διασπάει τις άμυνες με τις πάσες του.

Στο τέρμα που πετυχαίνει, δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει στο παλμαρέ του την κάθετη κίνηση για πάει στο γκολ και γενικότερα ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων του Ομίλου.

Το ευχάριστο, μάλιστα, για τον Σίμο είναι πως «κούμπωσε» άψογα με το λάτιν δίδυμο των Μεγιάδο-Νέιρα. Σαν να έπαιζαν καιρό μαζί…

Η τριάδα στα χαφ απέδωσε φανταστικά και ο ΟΦΗ πήρε το νευραλγικό χώρο του κέντρου. Και μπορεί ίσως ο ντε Γκουζμάν για τα δικά του στάνταρ να μην έκανε δα και κάτι φοβερό, αλλά είναι σπουδαίο για την ομάδα του Ηρακλείου που τον έχει στις τάξεις του.

Από τα μέσα της επανάληψης και μετά κουράστηκε, όμως όσο παίρνει συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του, θα παρουσιάζεται όλο και σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος-ΟΦΗ 1-4: Επιτέλους ΟΦΗ!

Σίμος: «Είναι νίκη αυτοπεποίθησης»

Ο φοβερός Νέιρα «κατάπιε» τον Βόλο

Γκολ και φάσεις από το διπλό του ΟΦΗ

Συμπλήρωσαν κάρτες Νέιρα και Μεγιάδο

Άποψη: Ο κανονικός ΟΦΗ «δεν τους βλέπει»!



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.