Πώς ο Βέρα τα άλλαξε όλα

21:38 | 26/05/2019

Αυτά άλλαξε ο Χάιμε Βέρα με τον ερχομό του στον ΟΦΗ και τι λένε οι παίκτες για τον χαρακτήρα του.

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην εφετινή Super League, κατάφερε να εξασφαλίσει, έστω με χιτσκοκικό τρόπο, την παραμονή του και ο ρόλος του Χάιμε Βέρα ήταν καθοριστικός στο τελικό... ταμείο.

Δεν είναι μόνο η αγωνιστική εικόνα της κρητικής ομάδας, ειδικά στα τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ούτε η βαθμολογική συγκομιδή με τον Χιλιανό προπονητή στον πάγκο. Είναι η δουλειά του στις προπονήσεις, ο τρόπος που προσέγγισε τους ποδοσφαιριστές και πώς άλλαξε την ψυχολογία τους.

Οι ποδοσφαιριστές του Ομίλου έχουν να λένε για τον εξαιρετικό χαρακτήρα του Βέρα. Ακόμα κι αυτοί που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και ίσως εδώ είναι το μεγαλύτερο κέρδος τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο τον κόουτς. 

Ο Χάιμε Βέρα κατάφερε να «αγγίξει» τους ποδοσφαιριστές, να τους ανεβάσει την ψυχολογία, να πλησιάσει τον καθένα ξεχωριστά και να του μιλήσει «ξεκλειδώνοντας» την πίεση και το άγχος. Μην ξεχνάτε ότι ο Χιλιανός τεχνικός ανέλαβε σε μία περίοδο που ο ΟΦΗ πάλευε να μαζέψει θετικά αποτελέσματα και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Και μην ξεχνάτε, επίσης, ότι στην αρχή ούτε με τον Βέρα ο Όμιλος κατάφερε να πάρει τα πάνω του, αφού υπέστη ορισμένες ήττες-σοκ (με σημαντικότερη την εντός έδρας κόντρα στη Λαμία).

Ο Βέρα φρόντισε να ρίξει το βάρος όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στην ψυχολογία των παικτών. Να τους τονώσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν τους φόρτωσε με άγχος και κατάφερε να τους κρατήσει όλους ενωμένους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμα και στην κρίσιμη περίοδο όπου ο ΟΦΗ δεν είχε εξασφαλίσει ούτε τα μπαράζ, στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ έβλεπες χαμόγελα και ηρεμία. Άπαντες ήταν προσηλωμένοι στο στόχο τους, γνώριζαν καλά ότι αν κάνουν αυτά που πρέπει θα δικαιωθούν. Και δικαιώθηκαν.

Ο χαρακτηρισμός «καλό παιδί» για τον Χάιμε Βέρα ίσως είναι ο πιο χαρακτηριστικός. Όλοι λένε τα καλύτερα, πλέκουν το εγκώμιο για τον τρομερό χαρακτήρα του και του δίνουν τα credits που του αναλογούν για την ευτυχή κατάληξη της χρονιάς. Αν μη τι άλλο, η διοίκηση του ΟΦΗ και δη ο Γιάννης Σαμαράς είναι δικαιωμένοι για την επιλογή τους όταν έψαχναν τον αντικαταστάτη του Νίκου Παπαδόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι προσευχές του εισακούστηκαν…

Με αυτούς... έβγαλε κυβέρνηση ο ΟΦΗ!

Ναμπί: «Είναι τρελοί οι οπαδοί του ΟΦΗ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.