Πόσα χρήματα πήρε φέτος ο Καλαϊτζάκης στο ΝΒΑ;

11:20 | 12/04/2022

Η ιστοσελίδα ''Sport24'' παρουσίασε το ποσό που πήρε από Μπακς και Οκλαχόμα Θάντερ μέσα στην σεζόν που πριν λίγα 24ωρα ολοκληρώθηκε

Θυμίζουμε ότι έπειτα από την επιλογή του στο draft στη θέση ''60'', ο κρητικός γκαρντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Μπακς, αλλά με πολλές options για την ομάδα. ΌΈμεινε στο Μιλγουόκι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν οι πρωταθλητές τον έκοψαν εξαιτίας του ντόμινο που προκάλεσε η ανάγκη του Μπρουκ Λόπεζ για επέμβαση στη μέση (έπρεπε να αποκτηθεί έξτρα ψηλός, αυτός ήταν ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, με αποτέλεσμα ο Γουέσλι Μάθιους που βρισκόταν ήδη στα πλάνα του οργανισμού να εξοστρακίσει τον Κρητικό μπασκετμπολίστα από το ρόστερ), συνέχισε στους Μπλου της Οκλαχόμα Σίτι και έκλεισε την χρονιά στους Θάντερ με δεκαήμερο συμβόλαιο, που τελικά ήταν... επταήμερο καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/4) ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος και μαζί η πρώτη του χρονιά στη Λίγκα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το sport24.gr, από τα 4.324.872 δολάρια που προέβλεπε το τριετές συμβόλαιό του με τους Μπακς, ο Καλαϊτζάκης πήρε 462.629 δολάρια για την παρουσία του στην προετοιμασία και στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν, αφού πρώτα είχε πάρει ένα μικρό τετραψήφιο ποσό για το Summer League του Λας Βέγκας.

Στη συνέχεια έλαβε κάποια χρήματα από την G-League που ήταν τα... έξοδά του, μέχρι να του δώσουν οι Θάντερ το δεκαήμερο συμβόλαιο το οποίο πρόσθεσε 37.226 δολάρια στον λογαριασμό του (5.318 δολάρια ημερησίως για επτά ημέρες). Το σύνολο έφτασε τις 500 χιλιάδες, μεικτά, ποσό πολλαπλάσιο από αυτό που προέβλεπε το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τη σειρά του έβαλε στα ταμεία του περίπου 300 χιλιάδες για να τον αποδεσμεύσει από την ομάδα του Μιλγουόκι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.