Πόσο έλειψες...

Απόψεις

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης επέστρεψε, αποθεώθηκε και ήταν... σαν να μην έλειψε μία μέρα. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Δεν είναι λίγο πράγμα να κερδίζεις ένα ματς στο 90' και λίγο μετά τη λήξη του όλο το γήπεδο να αποθεώνει έναν ποδοσφαιριστή. Συνέβη το απόγευμα της Κυριακής με τον Κοσμά Τσιλιανίδη. Επί 5 (και βάλε) λεπτά οι οργανωμένοι έδωσαν τον ρυθμό και όλο το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομα του «Τσίλια», ο οποίος αφήνει πίσω την πολύμηνη απουσία και κοιτάζει μπροστά. Μόνο μπροστά. Όπως του αρμόζει και του αξίζει.

Ίσως να μην υπάρχει άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής τόσο άτυχος σαν τον Τσιλιανίδη. Από την πόρτα της Εθνικής, στην πόρτα του χειρουργείου και μετά η μακρά αποθεραπεία, τα νέα προβλήματα, η υπομονή, η σκληρή προετοιμασία για το come back και η μεγάλη επιστροφή.

Του έλειψε του ΟΦΗ ο Κοσμάς. Όχι μόνο για τις δεδομένες ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Του έλειψε η αύρα του, η ποιοτική παρουσία που φτάνει για να ανεβάσει επίπεδο συνολικά την κρητική ομάδα. Του έλειψε του ΟΦΗ ο Τσιλιανίδης γιατί χρειάζεται αυτές τις προσωπικότητες.

Με τον Ιωνικό η παρουσία του δεν θύμιζε παίκτη που είχε μείνει εκτός τόσους μήνες. Σαν να μην πέρασε μία μέρα, που λέει και το τραγούδι. Το είπε και ο Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου. Μιλούσε για τον παίκτη με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά γιατί ξέρει πρώτος απ' όλους τι μπορεί να προσφέρει και πόσες λύσεις μπορεί να δώσει στον ΟΦΗ. Εξ ου η δήλωσή του πως σημαντικότερο από τη νίκη ήταν το γεγονός της επιστροφής του Τσιλιανίδη.

Το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι η υπομονή. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος και δεν θα ζοριστεί για να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Δεν είναι εξάλλου στο επίπεδο ακόμα για να μπορεί να βγάλει 90λεπτα. Προσοχή και υπομονή χρειάζεται. Η ουσία, όμως, είναι το χειροκρότημα, αυτή η απίστευτη αποθέωση από τον κόσμο του ΟΦΗ. Είναι η στιγμή που έμεινε από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ιωνικό. Η στιγμή που φτιάχνει όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποθέωση: Τρομερές στιγμές με Τσιλιανίδη!

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.