Πόσο κόσμο θα έχει το «Γεντί Κουλέ» όταν ανοίξει

SMS

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα

Η χθεσινή σύσκεψη της Λίγκας με τους Χαρδαλιά και Αυγενάκη (τον ΟΦΗ εκπροσώπησε ο Ηλίας Πουρσανίδης) έδειξε ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και πλέον μετράμε, επιτέλους, αντίστροφα για το άνοιγμα των γηπέδων. Βέβαια, ας περιμένουμε πρώτα τις ανακοινώσεις και σε ποια αγωνιστική θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι, αφού κι άλλη φορά υπήρξε αισιοδοξία, αλλά η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές έδειξαν μία διάθεση... αδιαφορίας. Εξάλλου, δεν είναι στο χέρι της Λίγκας το πότε θα ανοίξουν ξανά τα γήπεδα, αλλά των υγειονομικών αρχών.

Το σίγουρο είναι ότι το άνοιγμα των γηπέδων θα γίνει με συγκεκριμένο ποσοστό όπως πρώτος είχε προτείνει ο ΟΦΗ. Το ποσοστό αυτό δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι της τάξεως του 10-15% της συνολικής χωρητικότητας (πιο πιθανό είναι το 15%). Για τον ΟΦΗ, δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι όταν, με το καλό, αποφασιστεί η επιστροφή των φιλάθλων και οριστικοποιηθεί το ποσοστό, θα μιλάμε για έναν αριθμό κόσμου που θα φτάνει περίπου τους 1.300 με 15% (στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναφέρεται ότι η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου είναι 9.088 θέσεις). Στην κρητική ΠΑΕ είναι ήδη πανέτοιμοι για τη μεγάλη απόφαση και έχουν ετοιμάσει τα πλάνα τους που αφορούν το διαδικαστικό κομμάτι για τον κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ «έτρεξε» και ανέδειξε το σχετικό θέμα.

Στις σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον θα καθοριστεί οριστικά το ποσοστό και φυσικά θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ.

Με τα τωρινά δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες, η περιβόητη επιστροφή ίσως γίνει την μεθεπόμενη αγωνιστική, δηλαδή την 7η. Τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο, αλλά ακούγεται εντόνως αυτό το ενδεχόμενο. Ο ΟΦΗ την 7η αγωνιστική παίζει εκτός με την ΑΕΚ και την επόμενη παίζει στο «Γεντί Κουλέ» με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και οι αισιόδοξες προβλέψεις που αφορούν την 6η αγωνιστική (ο ΟΦΗ παίζει στην Τρίπολη), αλλά επαναλαμβάνουμε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα. Ελπίζουμε δηλαδή.

Θυμίζουμε ότι ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε επί του θέματος ότι «βρισκόμαστε σε διαδικασία λεπτομερειακής εξέτασης των όρων και των προϋποθέσεων κι ελπίζω ότι σύντομα, πάντα με τη στενή συνεργασία των εμπειρογνωμόνων και των λοιμωξιολόγων μας, θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμο το «Γεντί Κουλέ» για την επιστροφή του κόσμου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.