Ποτέ ξανά τέτοιο «μαρτύριο» και ο νέος… Φιγκεϊρέντο

ΟΦΗ

Η φετινή σεζόν «πλήγωσε»… ποικιλοτρόπως τον ΟΦΗ.

Η ευχή όλων Ομιλιτών με το φινάλε της περιόδου ήταν μία: «Να φύγει και να μην ξανάρθει».

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια απέφυγε τις «τραγωδίες» στο… παρά πέντε, αν και λαχτάρησε, αφού η παραμονή στη Super League 1 ήρθε με πολύ άγχος.

Σχεδόν τα πάντα πήγαν στραβά, ο αγωνιστικός σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και οι «ασπρόμαυροι» λίγο έλειψε ν’ αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Ναι μεν δεν είναι εύκολο στην παρούσα φάση ο ηρακλειώτικος σύλλογος να εξασφαλίζει συνεχώς ευρωπαϊκό «εισιτήριο», αλλά κι αυτό πάλι που συνέβη δεν έχει καμία λογική και δεν πρέπει, βεβαίως, να επαναληφθεί.

Το πρότζεκτ του ΟΦΗ σαφώς και δεν επιτάσσει τέτοιες καταστάσεις, όσο κι αν υπήρξε ο αστάθμητος παράγοντας των τραυματισμών, που «έπληξε» σε σημαντικό βαθμό το κλαμπ.

Οι διαφορές, άλλωστε, από τη σεζόν που επιτεύχθηκε η έξοδος στο Europa League μέχρι και αυτή, στην οποία δόθηκε «μάχη» για τη σωτηρία, είναι τεράστιες. Αυτό φυσικά είναι εύκολο να το κατανοήσει κάποιος.

Όταν η ομάδα πάει καλά στο χορτάρι, τότε ολόκληρος ο οργανισμός λειτουργεί στην εντέλεια, σε κάθε επίπεδο… Και κλασικό παράδειγμα της παραπάνω θεωρίας αποτελεί ο ΟΦΗ.

Την περίοδο 2019-20 υποχρέωσε όλη την Ελλάδα να «παραμιλάει» και μπήκε πανάξια στα πλέι οφ. Ο Όμιλος έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του και εκτός συνόρων, ενώ κατάφερε να γίνει και selling club.

Η πρόταση από την Αλ Βασλ για τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο γέμισε τα ταμεία της ΠΑΕ, η οποία διατηρεί και σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Φέτος, αντίθετα, το «σενάριο» να υπάρξει μία ανάλογη περίπτωση δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Να προκύψει, δηλαδή, ένας «νέος Φιγκεϊρέντο», ο οποίος θα φέρει προσφορά ανάλογου οικονομικού βεληνεκούς.

Δεν ξεχώρισε ποδοσφαιριστής του Ομίλου τόσο, όσο να «αναγκάσει» άλλη ομάδα να «σηκώσει» ένα από τον λογαριασμό της ένα αξιοσέβαστο ποσό για να τον αγοράσει από τους «ασπρόμαυρους».

Ακόμη κι αν φύγει παίκτης από το «Γεντί Κουλέ» με μεταγραφή, τα χρήματα θα είναι σίγουρα λιγότερα, σε σχέση με τα όσα έδωσαν οι Άραβες για τον λατινοαμερικανό.

Γι’ αυτό και η ομάδα του Νιόπλια πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην κανονικότητα της και να συνεχίσει απερίσπαστη το μεγάλωμα του brand της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι δεν θα είναι το ίδιο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.