​Αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι δεν θα είναι το ίδιο

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έχει μπει σε διαδικασία «χτισίματος» του ρόστερ κάτι που θέλει υπομονή. Οι εκκαθαρίσεις και οι ευκαιρίες.

Μετράμε τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και ο ΟΦΗ έχει κάνει τα πρώτα του βήματα σχετικά με τη διαμόρφωση του ρόστερ. Αποχώρησαν 5 ποδοσφαιριστές, πήρε Πασαλίδη, ανανέωσε ο Ναμπί και σύντομα ακολουθεί και η ανανέωση του ντε Γκουζμάν. Δεν το λες και άσχημα για αρχές Ιουνίου, την ώρα που άλλες ομάδες ακόμα... ψάχνονται.

Ο κόσμος, βέβαια, είναι στα... κάγκελα. Το καλοκαίρι μπήκε, οι ζέστες έπιασαν και κάθε τέτοια εποχή ο φίλαθλος θέλει μεταγραφές. Θέλει ονόματα, θέλει εξώφυλλα, θέλει μεταγραφολογία. Μόνο που εφέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, τα πράγματα θα επιστρέψουν στην κανονικότητά τους.

Το καλοκαίρι αυτό δεν θα έχει σχέση με το περσινό της πανδημίας. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, ενώ σε αυτό προσθέστε και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ το μόνο που έχει να κοιτάξει μπροστά είναι η έναρξη του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο Όμιλος μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στο μεταγραφικό παζάρι.

Αυτό το λέμε για να μη νομίζετε ότι τις επόμενες μέρες θα σκάει η μία μεταγραφή μετά την άλλη και η κρητική ομάδα θα ολοκληρώσει τις κινήσεις της. Σίγουρα θα έρθει σύντομα και μία δεύτερη ανακοίνωση μετά από αυτή του Πασαλίδη, αλλά βάλτε στο μυαλό σας τη λέξη «μέτρο». Υπομονή χρειάζεται και... όρεξη να 'χουμε.

Βλέπετε, ως είθισται στα μεταγραφικά καλοκαίρια, υπάρχουν πάντα καλές περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν τον Αύγουστο, ακόμα και την τελευταία μέρα της διορίας. Είπαμε, φέτος τα πράγματα επέστρεψαν στην κανονικότητά τους, αυτή που στέρησε πέρυσι ο κορωνοϊός και οι επικεφαλής στον ΟΦΗ δεν θέλουν να βιαστούν. Στο μυαλό τους είναι οι προσεκτικές κινήσεις για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και να ετοιμαστεί από τον Νιόπλια η ομάδα της νέας χρονιάς.

Στόχος φυσικά είναι τον Ιούλιο στην προετοιμασία της Ολλανδίας να βρίσκονται κάποια από τα μεταγραφικά αποκτήματα, ενώ σε αυτό το στάδιο θα γίνουν και οι οριστικές εκκαθαρίσεις. Ο Νιόπλιας θα δει, θα κρίνει και θα αποφασιστούν οι όποιες αποχωρήσεις ή ακόμα και οι δανεισμοί.

Για να πάει ο ΟΦΗ στο επιθυμητό, για τον 56χρονο τεχνικό, αριθμό στο ρόστερ θα χρειαστούν αρκετές αποχωρήσεις και γενναίες αποφάσεις. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής που θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν.

Όλο αυτό θα φέρει σίγουρα ένα «καυτό» καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που μπορεί να τραβήξει σε χρόνο ως προς την τελική μορφή του ΟΦΗ για το νέο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρατάει αυτούς που θέλει

Το κρίσιμο «σταυροδρόμι» του Φελίπε


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.