Πού χρειάζεται ενίσχυση ο ΟΦΗ

Απόψεις

Στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τις επόμενες κινήσεις του ΟΦΗ

Το 3-5-2 που χρησιμοποίησε ο Νίκος Νιόπλιας στο πρόσφατο φιλικό του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα στην Καλλιθέα είναι ένα σύστημα που δύσκολα θα ξαναδούμε ή, για να το θέσουμε καλύτερα, θα ξαναδούμε αν προκύψει από ανάγκη λόγω απουσιών. Και ο ΟΦΗ είχε μπόλικες από δαύτες όταν πήγε να παίξει το Σάββατο κυρίως σε ό,τι αφορά τον εξτρέμ.

Ο φαν Ντάινεν για τον Νίκο Νιόπλια δεν είναι τέτοιος. Τουλάχιστον εκεί καταλήγουμε με ό,τι έχουμε δει στα τελευταία φιλικά. Θα λογίζεται περισσότερο ως φορ και ως μία έξτρα λύση για τα «φτερά» σε ειδικές συνθήκες. Ο Καμάου είναι τέτοιος, αλλά δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα κάτι απολύτως φυσιολογικό για έναν ποδοσφαιριστή που άλλαξε ήπειρο και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Ο Σαρδινέρο ήταν εκτός αποστολής και ακόμα παραμένει ανοιχτό το μέλλον του στον ΟΦΗ από τη στιγμή που εκκρεμεί η πρόταση από Αυστραλία μεριά. Και μέσα σε όλα αυτά, Στάρτζεον πλέον δεν υπάρχει.

Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημά του στα εξτρέμ, εκεί όπου χρειάζεται τη μεγαλύτερη ενίσχυση και εκεί που θα την κάνει. Εξτρέμ θα είναι η επόμενη μεταγραφή, αυτό είναι δεδομένο, αλλά το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν χρειάζεται και δεύτερο ανεξάρτητα τι θα γίνει με την υπόθεση του Σαρδινέρο. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αγωνιστικά φτάνει αυτή τη στιγμή η απόκτηση ενός παίκτη για τα «φτερά», ο οποίος ουσιαστικά θα καλύψει το κενό του Στάρτζεον, ή χρειάζεται ακόμη ένας;

Ας πάμε στο σενάριο πως ο Αντριάν Σαρδινέρο παραμένει στον ΟΦΗ. Ο Νιόπλιας θα έχει στη διάθεσή του για την επίθεση τον Καστάνιος, τον Σαρδινέρο (που κοντεύει να ξεχάσει ότι ήρθε ως εξτρέμ στον ΟΦΗ) και τον φαν Ντάινεν. Αριθμητικά δεν είναι λίγοι.

Στα εξτρέμ έχει Καμάου, τον Τσιλιανίδη που θα επιστρέψει με το καλό σε φουλ δράση σε κανά δίμηνο, τον φαν Ντάινεν, για τον οποίο είπαμε ότι φαίνεται πως θα λογίζεται ως φορ, τον Γρίβα, τον Σαρδινέρο (εφόσον μείνει) και μετά, τι; Ένας ακόμα εξτρέμ που θα έρθει και τέλος.

Καλύπτεται ο Όμιλος με αυτές τις λύσεις ως προς τα «φτερά» της επίθεσης και κυρίως για το 4-3-3 που θα παίζει στα περισσότερα ματς ο Νίκος Νιόπλιας τη νέα χρονιά; Ή μήπως ο ΟΦΗ πρέπει να πάει στη λογική ακόμη ενός ποδοσφαιριστή για τα πλάγια; Υπενθυμίζουμε πως στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας η κρητική ομάδα δεν έδειξε πολλά πράγματα ως προς το μεσοεπιθετικό κομμάτι και τη δημιουργία από τους εξτρέμ και ο Νιόπλιας δεν πήρε αυτά που ήθελε για το «άπλωμα» του παιχνιδιού στα άκρα.

Εν κατακλείδι, αν έπρεπε να μπουν σε ζυγαριά οι δύο επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ, δύο εξτρέμ ή ένας εξτρέμ κι ένας φορ, ίσως το πρώτο να ήταν αυτό που θα έπρεπε να κερδίσει ως προς την ανάγκη ενίσχυσης των «μελανόλευκων». Το ιδανικό, προφανώς, θα ήταν δύο εξτρέμ, ένας φορ, βάλε και ζαμπον κυρ Στέφανε, θα το κάψουμε απόψε, αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Μιλάμε πάντα με βάση την πραγματικότητα, αλλά και το χρονικό περιθώριο που έχει ο ΟΦΗ μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος. Της οποίας η τελική εβδομάδα θα είναι, όπως έχετε καταλάβει, ιδιαίτερα «καυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πού βρίσκεται το θέμα Γιάννου

Και επίσημα στην Κηφισιά ο Φερέιρα

Γαγιέγος-Νέιρα: Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.