Πραξιτέλης Βούρος: Η μανούρα με τον Ρονάλντο και το όνειρο της Εθνικής

ΟΦΗ

Ο Πραξιτέλης Βούρος υπέγραψε στον ΟΦΗ και το Capitano σας παρουσιάζει τις καλύτερες σκηνές από το φιλμ της ζωής του!

Μεγάλωσε με ένα βιβλίο στα χέρια και με μια μπάλα ποδοσφαίρου στα πόδια. Το σαλόνι του πατρικού του, στην Μυτιλήνη, το είχε μετατρέψει σε γήπεδο... ποδοσφαίρου, κάνοντας σουτάκια στον πατέρα του, Θοδωρή.

Μαθητής του “20” μέχρι το Γυμνάσιο, στο κρίσιμο σταυροδρόμι της Α’ Λυκείου, ο φωτεινός σηματοδότης της οικογένειάς του άναψε πράσινο στην κατεύθυνση που έλεγε “ποδόσφαιρο”.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, τα “Λιονταράκια”, στην Παναγιούδα της Λέσβου, συνέχισε στον Αιολικό και γρήγορα το πλοίο της καριέρας του σάλπαρε...για Πειραιά!

ΒΟΥΡΟΣ-ΟΣΦΠ.jpg#asset:224045


Στις 20 Δεκεμβρίου του 2014 αγωνίστηκε – κατόπιν και λαϊκής απαίτησης!- μπροστά στο κοινό της ιδιαίτερής του πατρίδας, που τραγουδώντας εν χορώ το όνομά του, παρακίνησε τον Μίτσελ να τον χρησιμοποιήσει στο άνετο 5-0 του Ολυμπιακού επί της Καλλονής, στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν συγκινητικό και σημαδιακό τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον συμπαίκτη του Ερίκ Αμπιντάλ που εγκατέλειπε την ενεργό δράση...

Πάνω που είχε αρχίσει να βρίσκει θέση και ρόλο στον Ολυμπιακό, με προπονητή τον Βίκτορ Σάντσεθ, ο αποκλεισμός σοκ από την Χάποελ Μπερ Σεβά έφερε την απόλυση του Ισπανού και την πρόσληψη ενός άλλου Ίβηρα, του Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έδειχνε να τον υπολογίζει, κι έτσι αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στον Λεβαδειακό.

Η... μανούρα με τον Ρονάλντο

Το καλοκαίρι του 2017 έμεινε ελεύθερος. Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος όδευε προς την ολοκλήρωσή της, τα περιθώρια στένευαν, ώσπου εμφανίστηκε στον δρόμο του ο ΑΠΟΕΛ.

Το όνειρο της συμμετοχής στο Champions League, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πλάι και κόντρα σε ποδοσφαιριστές που μέχρι πρότινος τους έβλεπε και τους θαύμαζε μόνο από την τηλεόραση, γινόταν πραγματικότητα!

Ο Μυτιληνιός αμυντικός έπεσε κατευθείαν στα βαθιά: Τέθηκε αντιμέτωπος με παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και ο Χάρι Κέιν, σε έναν όμιλο – φωτιά με την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Τότεναμ.

b_gm0_4595.jpg#asset:224041


Με τον Πορτογάλο σούπερ στάρ, μάλιστα, είχαν και μια αψιμαχία: “Μέσα στο γήπεδο, πολλές φορές υπάρχει ένταση. Θεωρείς τον εαυτό σου ίσο προς ίσο. Διεκδικείς το καλύτερο για την ομάδα σου. Αλλά και για τους οπαδούς. Ε, και τώρα εάν είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, στον Ρονάλντο, τι να πω; Στο γήπεδο θέλεις το καλύτερο, θέλεις να κερδίζεις” δήλωνε λίγο καιρό αργότερα ο Πραξιτέλης Βούρος.

"Λεβέντης", "ψυχάρα" και... “turbo Maserati”!

“Για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι! Δεν μπορείς να κοιμάσαι!”, είναι το μότο της ζωής του.

Όσοι τον ξέρουν καλά, μιλούν για ένα προσγειωμένο και σοβαρό παιδί.

Στην Κύπρο κέρδισε τους πάντες με τον χαρακτήρα του και την εργατικότητά του.

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ εύχονταν να μείνει για πολλά χρόνια μαζί τους, χαρακτηρίζοντάς τον “λεβέντη”, “ψυχάρα”, “λίρα 100” και... “turbo Maserati”!

Στο μυαλό του, “το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα”. Το αντιλήφθηκε από πιτσιρικάς: “Όταν κλοτσάς για πρώτη φορά μπάλα δεν σκέφτεσαι ποτέ ότι θα γίνεις ποδοσφαιριστής, ότι θα γίνει το επάγγελμά σου. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, και βλέπεις ότι έχει γίνει η συνήθειά σου και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό”.

Δηλώνει “τυχερός” και ευχαριστεί τον Θεό που ζει το όνειρό του.

Από πάρα πολύ μικρός, τα δίνει... όλα στις προπονήσεις. Εργάζεται σκληρά, διότι πρέπει “να γινόμαστε καλύτεροι, πάνω από όλα άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές, μέσα από αυτές τις παραστάσεις. Να εκτιμούμε ότι κάναμε το χόμπι μας επάγγελμα”. Με τέτοιες αντιλήψεις, λογικό να κερδίσει τους ανθρώπους του ΟΦΗ.

"Το απόλυτο όνειρο"... είναι γαλανόλευκο!

Το εξάμηνο στον Λεβαδειακό, τον βοήθησε στο να ωριμάσει: “Έγινα ακόμη πιο σκληρός και ανθεκτικός. Οι δυσκολίες πρέπει να σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό”.

Η οικογένειά του ήταν πάντοτε στο πλευρό του και η ευθύνη που έχει απέναντί της “είναι πάρα πολύ μεγάλη”.

Η μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ ήταν ο,τι καλύτερο θα μπορούσε να του συμβεί. “Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι απόλυτη επιβράβευση το να παίξει σε αυτό το επίπεδο!”

“Απόλυτο όνειρο” για τον ίδιο αποτελεί η κλήση στην Εθνική Ανδρών.

Είπαν για τον “Πράξι”:

Ο προπονητής του στον ΑΠΟΕΛ Γιώργος Δώνης: “Είναι πάρα πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι, στην αμυντική του συμπεριφορά, στο κομμάτι της τακτικής, στην προσωπική μονομαχία. Και στα μεγάλα παιχνίδια, βοηθάει πολύ την δουλειά του προπονητή (...) Αυτές οι παραστάσεις που έχει πάρει ο Πραξιτέλης, είναι πολύ μεγάλες εμπειρίες για τον ίδιο. Έχει δει το υψηλότερο επίπεδο, έχει μπει στη διαδικασία να αντιμετωπίσει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτές τις παραστάσεις με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να τις κρατήσει και να τον βοηθήσουν να πάει ένα βήμα παραπάνω (...) Η σταθερότητα και η διάρκεια στην απόδοσή του, είναι αυτό που θα τον οδηγήσει να διεκδικήσει τη θέση του στην Εθνική Ομάδα (σσ ανδρών)”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος: “Είναι η αποτύπωση της αφοσίωσης ενός ποδοσφαιριστή”

Ο Υπεύθυνος Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Μυτιλήνης Βαγγέλης Σπανός: "Από μικρός έδειχνε ότι αγαπούσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Έκανε μεγάλες προσπάθειες για να φτάσει ψηλά"

ionikos_aiolikos_vouros4.jpg#asset:224042


Ο πατέρας του Θοδωρής Βούρος: “Από μικρή ηλικία, ο Πραξιτέλης έδειξε ένα πάθος μεγάλο για το ποδόσφαιρο. Οι στιγμές που μου' ρχονται, πριν από τα χρόνια της Ακαδημίας, ήταν όταν το σαλόνι του σπιτιού γινόταν γήπεδο"

Ο προπονητής του στον Αιολικό Φώτης Κοκκινέλης: “Δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για πολύ μεγάλο διάστημα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να έρχεται μία ώρα πριν στις προπονήσεις και να δουλεύει μόνος του (...) Στα εκτός έδρας παιχνίδια έπαιρνε μαζί τα βιβλία του, γιατί δεν προλάβαινε να διαβάσει για την Δευτέρα στο σχολείο”.

Ακολουθεί η ταινία – ντοκιμαντέρ για τον νεαρό αμυντικό, που επιμελήθηκαν το SportLesvos.gr και το Emprosnet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Στον ΟΦΗ ο Βούρος

Τα «θέλω» του Βούρου και το κέρδος του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.