​Πρεμιέρα με το δεξί ο Γιούχτας για την άνοδο στη Super League 2!

18:05 | 13/05/2023

Ο Γιούχτας νίκησε 2-1 στις Αρχάνες την Κοζάνη, στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των ομίλων της Γ' Εθνικής.

O Γιούχτας έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι παίρνοντας ένα καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα των Αρχανών ξεκίνησε δυνατά, ήταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες και δικαίως προηγήθηκε 2-0 απέναντι στην Κοζάνη που κι αυτή έψαξε τις ευκαιρίες της στην αναμέτρηση.

Στο 32ο λεπτό ο Γιούχτας άνοιξε το σκορ με τον Ροβίθη, μετά απο σέντρα του Ψαρρά απο τα αριστερά και προβολή στο πρώτο δοκάρι. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 45' οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με ωραίο σουτ του Γκίνη, αλλά και ευθύνη από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που δεν υπολόγισε σωστά τη φάση.

Στην αρχή του β' μέρους ο Γιούχτας μπλόκαρε εντελώς την Κοζάνη με αποτέλεσμα να κυριαρχεί απόλυτα στο χορτάρι και να διαχειρίζεται άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, αλλά οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και ανέβαζαν την πίεση όποτε χρειαζόταν. Βέβαια, η Κοζάνη έκανε το φαινομενικά εύκολο, για τον Γιούχτα, παιχνίδι θρίλερ όταν βρήκε το γκολ στο 74' και μείωσε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Γιούχτα να ανεβάσει ξανά την ένταση για να μη χάσει ένα δικό του παιχνίδι.

Στο 89' ο Γιούχτας γλίτωσε τα... εμφράγματα στην ευκαιρία της Κοζάνης (ο Χρήστου έχασε την μπάλα μέσα απ' τα χέρια του, αλλά την πρόλαβε πριν περάσει τη γραμμή) και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τον βρήκε τους παίκτες του Σουργιά να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη, την πρώτη στην πρεμιέρα των μπαράζ με στόχο την άνοδο στη Super League 2.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.