Πρεμιέρα στα Play Off με ντέρμπι «αιωνίων» και Θεσσαλονίκης

11:05 | 10/03/2024

Δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η πρεμιέρα των Play Off του πρωταθλήματος της Super League. Στον Πειραιά θα διεξαχθεί το ντέρμπι «αιωνίων» και στην Τούμπα αυτό της Θεσσαλονίκης, ενώ η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο «Αθανάσιος Διάκος» με αντίπαλο την ομάδα της Λαμίας.

Έπειτα από έναν μήνα εξαιρετικών αποτελεσμάτων, με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς σε Super League και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διασύρθηκε με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πλέον η πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League φαντάζει ως όνειρο. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους την κακή εμφάνιση καθώς υποδέχονται τον Παναθηναϊκό, τον οποίο προσπέρασαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Κι αυτό καθώς οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ έφεραν τρεις ισοπαλίες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Ο ηττημένος ίσως βρεθεί πρόωρα εκτός διεκδίκησης τίτλου ενώ κι η ισοπαλία δε φαντάζει ως ιδανικό αποτέλεσμα για τις δυο ομάδες.

Στην Τούμπα, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ περιμένει τον Άρη με τις δυο ομάδες να έχουν μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις και να έρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα. Οι «ασπρόμαυροι» δεν τα κατάφεραν στο Ζάγκρεμπ, γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τη Ντιναμό και θα χρειαστεί να κάνουν στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη ανατροπή την ερχόμενη Πέμπτη (14/3, 19:45) εφόσον επιθυμούν να φτάσουν στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League. Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Χαριλάου ωστόσο πανηγύρισαν μετά από 14 χρόνια την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 18 Μαΐου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια από τον ΠΑΟΚ (0-0 στην Τούμπα και 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»).

Στο κεκλεισμένων των θυρών «Αθανάσιος Διάκος» ένεκα της απόφασης της ΔΕΑΒ, τέλος, η Λαμία περιμένει την ΑΕΚ. Δεν πάει ένα 20ήμερο από την προηγούμενη συνάντηση των δυο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, με τον «Δικέφαλο» να φεύγει νικητής με σκορ 3-1. Για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ακολούθησε, πάντως, η απώλεια βαθμών στο Χαριλάου (3-3), μαζί και της κορυφής. Για τη Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου, που μαθαίνει να ζει χωρίς τον πρώτο σκόρερ της Καρλίτος που πήγε στην Αστάνα, η συμμετοχή και μόνο στα Play Off συνιστά ιστορική επιτυχία. Από εδώ και πέρα, ό,τι καλύτερο προκύψει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

17:00 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία - ΑΕΚ

20:30 «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

21:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ - Άρης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.