Προχωράει ο Δήμος τον σχεδιασμό για το νέο αθλητικό κέντρο

SMS
09:21 | 13/05/2021

Σε ιδιώτη η μελέτη για το αθλητικό κέντρο στον Άι Γιάννη

To δημοτικό συμβούλιο φού είδε ότι η ΓΓΑ δεν προτίθεται τελικά να προχωρήσει στη μελέτη του, μέσω ΟΑΚ, αποφάσισε να αναθέσει την προκαταρκτική μελέτη σε ιδιώτη και μετά θα παρουσιαστεί στους φορείς και στο δημοτικό συμβούλιο. Η προκαταρκτική μελέτη και αργότερα η προμελέτη θα δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα που θα καθορίσουν το πλαίσιο λειτουργίας του πρώτου δημοτικού κολυμβητηρίου με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Ως γνωστόν το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει στο αθλητικό κέντρο να κατασκευαστεί κλειστό κολυμβητήριο 1500 θέσεων με πισίνα 50μ, 10 διαδρομών, κλειστή πισίνα προθέρμανσης 25μ, 8 διαδρομών, πισίνα εκμάθησης και τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους. Το κολυμβητήριο αυτό θα είναι στη διάθεση των αθλητικών σωματείων της πόλης καθώς και μεμονωμένων συμπολιτών, θα είναι επίσης κατάλληλο για τη φιλοξενία επίσημων αγώνων, ενώ η δαπάνη συντήρησής του είναι μέσα στις δυνατότητες του Δήμου Ηρακλείου.

Εκτός από τις πισίνες θα γίνουν κι άλλα κλειστά αθλητικά έργα για μπάσκτ, βόλεϊ, γυμναστική κ.ά.

Οι οδοί που περιβάλλουν το έργο θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά η Λεωφόρος Κνωσού και να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς το αθλητικό κέντρο.

πηγή: εφ. Πατρίς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.