Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα - η Φιορεντίνα έκοψε... τα φτερά της Νάπολι

10:15 | 30/04/2018

Η Φιορεντίνα κέρδισε την Νάπολι με 3-0 και... έστειλε το πρωτάθλημα στην Γιουβέντους

Μία εβδομάδα μετά από το κύπελλο, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ισπανίας, μετά τη νίκη 4-2 επί της Λα Κορούνια στο "Ριαθόρ". Η βραδιά άρχισε με... pasillo από τους γηπεδούχους για την κατάκτηση του Copa del Rey και ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της Primera Division για την Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" πήραν τη νίκη με 4-2 στο "Ριαθόρ" απέναντι στη Λα Κορούνια και στέφθηκαν νταμπλούχοι Ισπανίας.

Στην Ιταλία, με «χατ τρικ» του Σιμεόνε (34΄, 62΄, 90΄) η Φιορεντίνα υπέταξε 3-0 την Νάπολι στο «Αρτέμιο Φράνκι» και... ψαλίδισε τις ελπίδες της για την κτάκτηση του τίτλου μετά την επικράτηση το Σάββατο της Γιουβέντους επί της Ίντερ με 3-2 στο Μιλάνο. Οι Ναπολιτάνοι που έπαιζαν από το 8΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουλιμπαλί, έμειναν τέσσερις βαθμούς πίσω από τη «Βέκια Σινιόρα», τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του Καμπιονάτο. 
Σημαντική νίκη με 1-0 εκτός έδρας επί της Τορίνο σημείωσε και η Λάτσιο με τέρμα του Μιλίνκοβιτς/Σάβιτς στο 56΄ που την έφερε συγκάτοικο στην 3η θέση μαζί με την συμπολίτισσά της Ρόμα με 70 βαθμούς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.