Πρώτος και καλύτερος

16:55 | 19/12/2018

Ο ΟΦΗ πέρασε άνετα από την Κέρκυρα και με το επιβλητικό 3-0 προκρίθηκε ως πρώτος στους 16 του Κυπέλλου.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και σύστημα 4-2-3-1, αλλά ουσιαστικά η όποια συζήτηση για συστήματα και τακτικές κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων λόγω της τραγικής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Το καλό για την κρητική ομάδα είναι ότι στον βούρκο της Κέρκυρας βρήκε γρήγορο γκολ με το εκπληκτικό σουτ του Κοιλιάρα από 25 μέτρα μόλις στο 8'.

Το τέρμα αυτό έδωσε ορμή στους φιλοξενούμενους που λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 13' βρήκαν δεύτερο γκολ από τον Ντίνα που πήρε το ριμπάουντ μετά από πλασέ του Κουτσιανικούλη που απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων και σε κενή εστία έκανε το 0-2.

Ο ΟΦΗ ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο μέρος με την Κέρκυρα να αδυνατεί να δημιουργήσει φάση της προκοπής. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική της έγινε στο 39' στην αδύναμη κεφαλιά του Βίλα που μπλόκαρε δίχως πρόβλημα ο Σωτηρίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά και πίεσε τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 56' ο Βουό απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3 σε ψηλοκρεμαστό πλασέ, ενώ λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Σάσι να χάσει μεγάλη ευκαιρία μετά από σέντρα του Κουτσιανικούλη.

Οσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός έπεφτε χωρίς ο ΟΦΗ να χάνει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Κέρκυρα προσπάθησε να πιέσει, απείλησε με τον Μότα στο 84', αλλά το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ένα λεπτό αργότερα ο Βουό, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό και θριαμβευτικό 3-0.

Με τη νίκη του ο ΟΦΗ κατέκτησε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς έφτασε στους 7 πόντους ενώ η Ξάνθη, αν και έχασε με 1-0 από την Νίκη Βόλου, πήρε τη δεύτερη θέση.

* Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.