Ψυχή βαθιά και μένει ζωντανός!

22:15 | 16/02/2022

Το τραγικό α' μέρος, η απίστευτη αντίδραση στο δεύτερο, ο Γκορτσίλας και ο «τελικός» με Ιωνικό. Γράφει ο Δ. Καρυωτάκης.


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Τι να πεις γι’ αυτό το παιχνίδι πάλι, που το σκότωσε ο ΟΦΗ για να το αναστήσει στο τέλος, αλλά που η αποβολή-εφεύρημα του Γκορτσίλα δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω!

Ο ΟΦΗ χωρίς να μαγέψει με την απόδοση του, (για το β’ ημίχρονο μιλάμε γιατί στο α’ ήταν το χειρότερο φετινό της ομάδας) έβγαλε απίστευτη αντίδραση και θέλησε να απαντήσει πρώτα και κύρια στον εαυτό του που τόσο αδίκησε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και να πάρει τελικά ό,τι μπορούσε περισσότερο! Και πήρε έναν βαθμό - χρυσάφι, που μπορεί να μην «κλειδώνει» την εξάδα, αλλά δεν του σβήνει και το όνειρο.

Ο ΟΦΗ ό,τι πήρε το πήρε με την ψυχή του κι όχι με την απόδοση του. Στο πρώτο ημίχρονο τραγικός με παιδαριώδη λάθη. Άφησε τον Ατρόμητο να πάρει κεφάλι χωρίς φάσεις εάν εξαιρέσεις αυτή με τον Κουλούρη στο 10’ λεπτό. Μ’ ένα σχήμα που μπέρδεψε την ομάδα ο Νιόπλιας διόρθωσε την ανορθογραφία βγάζοντας το τρίτο στόπερ κι αλλάζοντας το σχηματισμό. Ετσι κατόρθωσε να φέρει στα ίσα το ματς χωρίς να κάνει φάσεις, όπως ακριβώς δέχτηκε και τα γκολ.

Κι εκεί που λες, ναι μπορεί να γυρίσει και το παιχνίδι, έρχεται το δωράκι του Γκορτσίλα σε ένα καθαρό μαρκάρισμα του Στάικου να αφήσει την ομάδα με 10 παίκτες.

Δεν θέλω να αδικήσω το διαιτητή πάντως που μπορεί να αδικήθηκε στη φάση από τον τρόπο που κινήθηκε ο Στάικος κι αφού είδε φάουλ που δεν υπήρξε, η κάρτα μετά εύκολα βγήκε. Και το λέω επειδή ο διαιτητής έδειξε σε τρεις κρίσιμες φάσεις (του δικού μας πέναλτι, του γκολ του Χαρίση αλλά και του πέναλτι που ζήτησαν οι Περιστεριώτες) πως δεν είχε διάθεση να μην δει αυτά που έπρεπε!

Απ’ την άλλη πάλι, μετά το 2-2 όλο κι έσπρωχνε τον Ατρόμητο προς την περιοχή μας, αλλά ευτυχώς δεν μας στοίχισε! Κι έπειτα ήλθε η απώλεια του Τοράλ! Με 9 παίκτες για ένα δωδεκάλεπτο, πόσες άραγε ομάδες μπορούν να την έβγαζαν καθαρή εκτός από τον αποψινό ψυχωμένο ΟΦΗ;

Ο ΟΦΗ για να διατηρούσε ελπίδες για την πολυπόθητη 6αδα, ήθελε τέσσερις βαθμούς κόντρα σε Ατρόμητο και Ιωνικό. Πήρε τον έναν θέλει άλλους τρεις το Σάββατο. Πιθανολογώ πως ο τραυματισμός του Τοράλ είναι σοβαρός όπως και του Ντε Γκουζμάν κι αυτές είναι καθοριστικές απώλειες, ειδικά αν δεν μείνει ως το τέλος ο Γαγιέγος.

Με εμφάνιση σαν κι αυτή του πρώτου ημιχρόνου δεν φτάνουμε το Σάββατο ούτε έξω από το γήπεδο του Ιωνικού. Με ψυχή σαν κι αυτή του β´ ημιχρόνου, θα τα παλέψουμε όλα κι ό,τι βγει. Απλά ας διαλέξουν στον ΟΦΗ ποια στολή θα φορέσουν. Την κανονική του β' μέρους ή την... αποκριάτικη του α' ημιχρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-2: Ένα κακό ημίχρονο και... ο Γκορτσίλας του στέρησαν τη νίκη

Στην 6η θέση ο ΟΦΗ: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε

Ανησυχία για Τοράλ και ντε Γκουζμάν

Νιόπλιας: «Δεν μπορείς να μην είσαι ευχαριστημένος με τους παίκτες»

Γιαννούλης: «Να δούμε τη διαφορά εικόνας στα δύο ημίχρονα»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.