«Ψυχρολουσία» στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

18:04 | 18/10/2020

Ο ΟΦΗ ήρθε 2-2 με τον Παναθηναϊκό και δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις ακόμη μία φορά!

Ο Όμιλος δε λέει να κόψει τις… κακές συνήθειες. Σε άλλο ένα παιχνίδι κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά στα χασομέρια άφησε δύο βαθμούς πίσω του και παραμένει χωρίς «τρίποντο» φέτος στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Την τριάδα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Μεγιάδο, Σακόρ και Στάικος, οι Στάρτζεον και Γρίβαν αγωνίστηκαν στα «φτερά» της επίθεσης και στην κορυφή ο Σαρδινέρο.

Είχε Στάρτζεον

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση και ο αντίπαλος θα μπορούσε στο ξεκίνημα να τους αιφνιδιάσει.

Στο 3’, μετά από λάθος του Μεγιάδο, ο Χατζηγιοβάνης απείλησε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Βέλεθ από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι.

Γρήγορα, πάντως, το σύνολο του Γιώργου Σίμου ισορρόπησε. Πήρε την κατοχή, είχε καλή κυκλοφορία, αλλά μέχρι εκεί. Έλειπε το κάτι παραπάνω, που θα έκανε τον Διούδη να νιώσει κίνδυνο.

Υπήρχαν, μάλιστα, και κάποια «νεκρά» διαστήματα, που δημιουργούσαν θέμα στα μετόπισθεν για τον ΟΦΗ.

Στο 23’, έτσι, ο Βάτερμαν πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στη μονοκόμματη προβολή του Καρλίτος. Οι γηπεδούχοι έκαναν λάθη από την πίεση του Παναθηναϊκού και είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη από το 20’ και μετά.

Παρόλα αυτά, στο 37’ ο Χατζηγιοβάνης έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Στάικος σούταρε δυνατά, ο Διούδης απέκρουσε, όμως ο Στάρτζεον πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε.

Στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα, ο Όμιλος πήρε το προβάδισμα και πήγε με πλεονέκτημα στα αποδυτήρια, ενώ στο 38’ ο Στάρτζεον είχε μια σημαντική στιγμή.

Το… σύνδρομο των καθυστερήσεων

Η επανάληψη δε θα μπορούσε ν’ αρχίσει χειρότερα για το σύνολο του Σίμου. Στο 49’ οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με τον Καρλίτος, έπειτα από άσχημο διώξιμο του Κοροβέση.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν πατούσαν καλά, ο Μεγιάδο ήταν και πάλι μακριά από τα γνωστά του στάνταρ και στο 53’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Αργεντινού στον Μακέντα.

Ο Ιταλός το εκτέλεσε, ωστόσο ο Βάτερμαν μάντεψε σωστά και το απέκρουσε. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, ο ΟΦΗ έδειξε να συνέρχεται και βελτίωσε την εικόνα του.

Σε τέσσερα λεπτά, έτσι, είχε 3 ευκαιρίες, με τους Κοροβέση (60’), Σαρδινέρο (62’) και Μεγιάδο (63’). Η συνάντηση απέκτησε ξαφνικά «τρελό» ρυθμό και το συγκρότημα του Συλαϊδόπουλου πλησίασε στην ανατροπή στο 64’ με τον Χατζηγιοβάνη, όπου του είπε «όχι» ο Βάτερμαν, και στο 66’ με τον Μακέντα.

Το ματς ήταν ανοικτό με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να γίνουν πιεστικοί και να παίρνουν ξανά το προβάδισμα στο 77’. Ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σαρδινέρο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μεγιάδο μόνος στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 2-1.

Ο Αργεντινός δεν έκανε καλό ματς, όμως πέτυχε το καθοριστικό τέρμα. Και ενώ όλα έδειχναν νίκη, ο ΟΦΗ δέχτηκε για άλλη μία αγωνιστική γκολ στις καθυστερήσεις (είτε του πρώτου, είτε του δευτέρου μέρους) και στο 94’ ο Μακέντα διαμόρφωσε το 2-2.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (73’ Λυμπεράκης), Σακόρ, Μεγιάδο, Στάικος (73’ Μπαλογιάννης), Στάρτζεον (79’ Γιάννου), Γρίβας, Σαρδινέρο (88’ Βαφέας).

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες (87’ Πούγγουρας), Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (87’ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος (62’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (70’ Εμμανουηλίδης), Καρλίτος, Μακέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.