Ρεαλιστική διαχείριση, παίρνω το αποτέλεσμα και φεύγω

Απόψεις

O ρεαλιστής ΟΦΗ του Νιόπλια και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα έγινε με τον Παναιτωλικό. Μέχρι τότε ένας ΟΦΗ με σημαντικές απουσίες και τον Νιόπλια να προσπαθεί να βγάλει δημιουργική ενδεκάδα. Οι 4 ισοπαλίες και 1 ήττα σε 5 αγωνιστικές το λες και κατόρθωμα βάσει των παικτών που δεν είχε στη διάθεσή του ο προπονητής του ΟΦΗ.

Με Παναιτωλικό η επιστροφή στην κανονικότητα που αναφέραμε. Μεγιάδο και Τοράλ στην ενδεκάδα, ο Ναμπί στον πάγκο έτοιμος να προσφέρει. Γαγιέγος, Λάμπρου οι σταθερές, ο Ντουρμισάι η αξιόπιστη εναλλακτική που σύντομα θα γίνει η βασική επιλογή για το χώρο της επίθεσης. Ο ΟΦΗ απέκτησε λύσεις, απέκτησε ποιότητα, αποκτά τον κορμό για να συνεχίσει προς τον στόχο του. Αυτός δεν είναι άλλος από την είσοδο στα πλέι οφ, ορίστηκε δια στόματος Μηνά Λυσάνδρου δίχως φόβο και πάθος. Βάσει του μεγέθους του ΟΦΗ και της ιστορίας του, να αποτινάξει την κακή περσινή χρονιά που λίγο έλειψε να γίνει καταστροφική.

Με βάση το συγκεκριμένο στόχο θα κριθεί ο εφετινός ΟΦΗ, ο ΟΦΗ του Νιόπλια. Πρώτη εξάδα και κύπελλο όσο πιο μακριά γίνεται. Το αντίθετο θα είναι αποτυχία, ουχί καταστροφή αν για λίγο χαθεί η εξάδα, τουλάχιστον να μπουν οι βάσεις για τις επόμενες σεζόν. Μία ομάδα που θα χρειάζεται 1-2 πινελιές και όχι σχεδόν μία ενδεκάδα μεταγραφές.

Το διπλό στον Παναιτωλικό κρατάει τον ΟΦΗ στο στόχο του. Έξι αγωνιστικές, μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες. Πρόσημο θετικό κυρίως ως προς την αντίδραση που βγάζει ο Όμιλος και ως προς τον τρόπο που μάχεται για το αποτέλεσμα. Απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα και χαρακτήρα, απέκτησε τον ρεαλισμό που χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια. Την Κυριακή είδαμε τον ΟΦΗ να κάνει καθυστερήσεις όχι στο βαθμό της γκρίνιας του Γιάννη Αναστασίου, αλλά στο βαθμό του να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα. Από τα περσινά θρίλερ με γκολ στο φινάλε, στην εφετινή κανονική προσέγγιση, η κανονικότητα που λέγαμε. Ρεαλιστική διαχείριση, παίρνω το αποτέλεσμα και φεύγω. Η γενική εικόνα που είπε ο Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου μετά το Αγρίνιο.

Αυτό έλειπε από τον ΟΦΗ και αυτό χρειάζεται ο ΟΦΗ για να πετύχει το στόχο του. Κυνισμός σε ένα από τα πιο περίεργα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, τουλάχιστον αυτό φαίνεται μετά τις πρώτες 6 αγωνιστικές. Μικρές διαφορές και μία νίκη που μπορεί να σε εκτοξεύσει. Με λίγα λόγια και για να μη το κουράζουμε, αυτό το πρωτάθλημα γι' αυτόν τον ΟΦΗ ήθελε Νιόπλια στον πάγκο. Τόσο απλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

6η αγωνιστική τέλος: Η βαθμολογία, τα αποτελέσματα και η επόμενη «στροφή»

Τα δύο «αν» του ποιοτικού Τοράλ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.