Τα δύο «αν» του ποιοτικού Τοράλ

Απόψεις

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω στον ΟΦΗ υπό προϋποθέσεις.

Άργησε, όμως ο Γιον Τοράλ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ομίλου στο Αγρίνιο. O 27χρονος ποδοσφαιριστής πήρε φανέλα βασικού κόντρα στον Παναιτωλικό και τηρουμένων των αναλογιών είχε θετικότατη παρουσία.

Το καλοκαίρι η διοίκηση έκανε την υπέρβαση για την… αφεντιά του και από τις πρώτες κιόλας εικόνες του στις προπονήσεις στην Ολλανδία φαινόταν ότι πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση.

Η ατυχία, ωστόσο, του χτύπησε την πόρτα και έμεινε στα… πιτς για δύο μήνες. Ο Τοράλ, πάντως, είναι πλέον καλά και ο Νίκος Νιόπλιας έχει ένα σπουδαίο «όπλο» στη φαρέτρα του.

Αυτό, εξάλλου, φάνηκε και απέναντι στους «κυανοκίτρινους», καθώς στο διάστημα που πάτησε χορτάρι εμφάνισε μέρος των υψηλών δυνατοτήτων του από πλευράς τεχνικής και σκέψης.

Από την άλλη μεριά, βέβαια, υπάρχουν ορισμένες παράμετροι, οι οποίοι ίσως κρίνουν πολλά στη θητεία του Ισπανού στον ηρακλειώτικο σύλλογο.

Κατ’ αρχάς ο Τοράλ δεν είναι εξτρέμ. Δεν είναι παίκτης γραμμής και δεν μπορεί ν’ απειλήσει από τα «φτερά», πάρα μόνο με κάποια σέντρα. Δεν μοιάζει, μάλιστα, με ποδοσφαιριστή, που θα δώσει βοήθειες ανασταλτικά στα ακραία μπακ. Έπαιξε εκεί στο Αγρίνιο, αλλά η έλλειψη ταχύτητας και έκρηξης… βγάζει μάτι.

Από’ κει και πέρα, υπάρχουν δύο «αν», που θα παίξουν ρόλο στη γενικότερη πορεία του στους «ασπρόμαυρους». Αν βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ήταν λογικό να μην έχει ανάσες, αφού έλειπε καιρό, ωστόσο θέλει πολλή δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα, μιας και στην παρούσα φάση έχει μείνει πίσω και κάθε άλλο παρά... φρέσκος μοιάζει.

Αν ο Τοράλ παραμείνει υγιής θα είναι σημαντικό για τον ίδιο και για τον ΟΦΗ. Τα τελευταία χρόνια στην καριέρα του έχει βγάλει τραυματισμούς και εφόσον μείνει μακριά από συχνά προβλήματα, το σύνολο του Νιόπλια θα είναι ωφελημένο.

Είναι σίγουρο ότι με την επιστροφή των Τοράλ και Ναμπί ο Όμιλος «ξεχειλίζει» από ποιότητα στον άξονα και ο Μακεδόνας τεχνικός έχει στη διάθεση του καταπληκτικές μονάδες, που μπορούν να «απογειώσουν» τους «ασπρόμαυρους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέλους ο ΟΦΗ έχει... μέταλλο!

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 3-3: Το γύρισε και πήρε το τρίποντο!

«Έσταξε μέλι» για Τοράλ ο Νιόπλιας: «Μας είχε λείψει»

Highlights: Τα στιγμιότυπα του διπλού του ΟΦΗ στο Αγρίνιο

Δεν ήταν έκπληξη το «τρικ» με Μπαλογιάννη

Μανόλης Γρηγοράκης: Δείξε μου την ποιότητά σου να σου πω ποιος είσαι


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.