Ρεκόρ με 42 κρούσματα κορωνοϊού στην Premier League

12:12 | 14/12/2021

 Ρεκόρ εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού, από τον Μάϊο του 2020, οπότε και άρχισαν να ανακοινώνονται οι νέες μολύνσεις, κατέγραψε η Premier League

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, από την διοργανώτρια Αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος, «μεταξύ Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου και Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν 3.805 έλεγχοι σε παίκτες και προσωπικό. Μεταξύ αυτών, 42 νέα τεστ βγήκαν θετικά».

Στην προηγούμενη εβδομάδα ελέγψων, είχαν εντοπισθεί μόλις 12 κρούσματα κορονοϊού, αλλά έκτοτε εμφανίστηκαν κρούσματα Covid-19 σε αρκετούς κορυφαίους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος, έχουν ήδη καλέσει τους συλλόγους να επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση, καθώς η Μεγάλη Βρετανία θέσπισε πρόσφατα νέους περιορισμούς.

Το προηγούμενο ρεκόρ για τον αριθμό των θετικών τεστ στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν 40 κρούσματα και κατεγράφη στις αρχές Ιανουαρίου μετά από δύο περιόδους ελέγχων. Την περασμένη εβδομάδα, η Τότεναμ ανέφερε δεκατρία κρούσματα μεταξύ των παικτών και του επιτελείου της, τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα με την Ρεν για το Conference League και την αναβολή της αναμέτρησης με την Μπράιτον για το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, οι διοικούντες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποχρεώθηκαν να κλείσουν το προπονητικό κέντρο της ομάδςς για 24 ώρες, ενώ η αναμέτρηση με την Μπρέντφορντ για το πρωτάθλημα, αναβλήθηκε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.