Ροβίθης, ο «λυτρωτής»!

19:01 | 11/11/2019

Σε ένα παιχνίδι με εκπληκτικό φινάλε, η Κέρκυρα ισοφάρισε στο 89' όμως ο Ροβίθης στο 96' έδωσε τη νίκη (2-1) στον Εργοτέλη

Μπορεί η αναμέτρηση στο Παγκρήτιο να μην διεκδίκησε δάφνες ποιότητας όμως το φινάλε της ήταν εκπληκτικό. Ο Μανόλης Ροβίθης λύτρωσε σε ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια τον Εργοτέλη, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 89' και χάρισε την πρώτη νίκη (2-1) στη σεζόν στην ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη.

Η φλυαρία του Εργοτέλη στο πρώτο μέρος και το καλό αμυντικό στήσιμο της Κέρκυρας ήταν τα κύρια στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Έφορντ ήταν σε κακή ημέρα, ο Μανουσάκης δεν μπόρεσε να βοηθήσει και ο Εργοτέλης δεν απείλησε στα πρώτα 45' λεπτά, αν εξαιρέσουμε την φάση με τον Μανουσάκη στο 21'.

Στην επανάληψη, αρχικά συνεχίστηκε το ίδιο... μομέντουμ, με τους ''κιτρινόμαυρους'' να έχουν την κατοχή, χωρίς όμως να απειλούν. Ο Ταουσιάνης έβαλε στο παιχνίδι τους Ροβίθη και Μπαράτα αντί των Έφορντ και Μανουσάκη και ο Εργοτέλης έγινε πιο ουσιαστικός. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα, στο 64' ήρθε το γκολ έπειτα από λάθος του Παγκράτη, το εκμεταλλεύτηκε ο Κουατένγκ κάνοντας το 1-0. 

Στη συνέχεια η Κέρκυρα δεν βγήκε από το... καβούκι της, ο Εργοτέλη συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια του, ήταν πιο απειλητικός όμως δεν μπορούσε να κάνει το 2-0. Εκεί που η αναμέτρηση κυλούσε με φόντο το 1-0, ήρθε στο 89' το εκπληκτικό τακουνάκι του Βουκελάτου να ''παγώσει'' το Παγκρήτιο. Ανορθόδοξες επιθέσεις και άγχος στη συνέχεια για τους παίκτες του Ταουσιάνη με τον Προβυδάκη στο 96' να βγάζει την καλύτερη του σέντρα στο ματς, τον Ροβίθη να πιάνει μια άπιαστη γυριστή κεφαλιά και να διαμορφώνει το 2-1, στην - κυριολεκτικά - τελευταία φάση στον αγώνα.

Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη νίκη του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα, με μπόλικο άγχος και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης, Μπατζιος, Γροντής (Μπουτσάκης 75') Spiriak, Bruce, Τσέλιος, Kwateng, Μανουσάκης (Ροβίθης 58') Efford (Barata 61')

ΚΕΡΚΥΡΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Παγκράτης, Πιαστόπουλος, Παναγιωτίδης (77' Κ. Γεωργακόπουλος), Τσιμπούκας, Αγιώτης, Κρητικός, Βασιλούδης, Βουκελάτος, Γεωργακόπουλος (86' Λεπενιώτης), Παυλής, Μίσκου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE: Εργοτέλης - Κέρκυρα 2-1 (Τελικό)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.