«Σακόραρος» και ψυχή

Απόψεις

Ο Νορβηγός είχε ολοκληρωμένη παρουσία, ο ΟΦΗ έδειξε πάθος και κάπως έτσι ήρθε το «τρίποντο» κόντρα στον Άρη.

Τι να πρωτοπεί κανείς; Τα κέρδη από τη νίκη επί των «κιτρινόμαυρων» ήταν πάρα πολλά. Πέρα από το καθαρά βαθμολογικό όφελος, υπήρξαν και επιμέρους στοιχεία, που σίγουρα φέρνουν αισιοδοξία στο «στρατόπεδο» των «ασπρόμαυρων».

Κατ’ αρχάς ήταν ίσως η πρώτη φορά από τότε που ήρθε στον ηρακλειώτικο σύλλογο που ο Βαγιεμπά Σακόρ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Μέχρι τώρα παρουσίαζε ψήγματα του ταλέντου του, ωστόσο απέναντι στους Θεσσαλονικείς είχε μια εξαιρετική εμφάνιση. Κράτησε όλη τη μεσαία γραμμή του ΟΦΗ και η μορφή του δέσποζε στον αγωνιστικό χώρο.

Με μπόλικη δουλειά ανασταλτικά, έτρεξε, έδωσε αρκετές «μάχες» και ήταν ο κορυφαίος του συγκροτήματος του Γιώργου Σίμου.

Είναι δεδομένο πως στον Όμιλο περιμένουν πάρα πολλά από τον 23χρονο ποδοσφαιριστή και προσδοκούν, βεβαίως, ανάλογη συνέχεια.

Ο Σακόρ όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, θα βρίσκει ακόμη καλύτερο ρυθμό και αφήνει πίσω του τις αμφιλεγόμενες εμφανίσεις του, κάτι που πάνω απ’ όλα είναι ευνοϊκό για την ομάδα.

Από’ κει και πέρα, στα συν για τον ΟΦΗ συγκαταλέγεται και ο ψυχισμός που έδειξαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν. Οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν μέγα πάθος στο χορτάρι και έφτασαν στην ανατροπή.

Και σε άλλες περιπτώσεις έχουν γυρίσει παιχνίδια, όμως το Σάββατο (14/12) τα πράγματα ήταν διαφορετικά, γιατί πολύ απλά ο Άρης είναι δυνατότερος από Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο.

Είναι, επίσης, σπουδαίο το ότι το σύνολο του Σίμου απέδειξε πως διαθέτει ποιότητα και βάθος και υπάρχουν επιλογές στο ρόστερ.

Μεγιάδο και Ναμπί στα… πιτς, στη διάρκεια της συνάντησης έχασε και τον Σεμέντο, άλλα οι ελλείψεις δε φάνηκαν. Οι Φερέιρα και Βαζ φώναξαν «παρών», ο Φιγκεϊρέντο επέστρεψε στα γκολ και οι 3 βαθμοί ήρθαν με, αν μη τι άλλο, εμφατικό τρόπο.

Υπάρχει δρόμος ακόμη και είναι λογικό να είναι άπαντες απαραίτητοι για τον ΟΦΗ. Και είναι αλήθεια ότι η νίκη με τον Άρη θα βοηθήσει σημαντικά και στο κομμάτι της ψυχολογίας ενόψει Παναθηναϊκού (18/12).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βαθμολογία μετά τον θρίαμβο

ΟΦΗ-Αρης 3-1: Πάρτι στο Γεντί Κουλέ

Δείτε τα γκολ του θριάμβου

Σίμος για όλους και για όλα

Αποθέωσε τον Σίμο ο κόσμος

Αγωνία με τον τραυματισμό του Σεμέντο

Ο λάτιν χορός Φερέιρα-Φιγκεϊρέντο

Γιαννούλης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Βαζ: «Χαίρομαι που επέστρεψα»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.