Σε αυτή τη χώρα αν πεις «κορωνοϊός» συλλαμβάνεσαι!

21:42 | 01/04/2020

Μπλεξίματα με τον νόμο θα έχει όποιος πολίτης του Τουρκμενιστάν χρησιμοποιεί τη λέξη «κορωνοϊός», καθώς ο Πρόεδρος της χώρας απαγόρευσε τη χρήση της!

Πιο βλαβερή για τη δημόσια υγεία είναι η… λέξη κορωνοϊός παρά ο ίδιος ο ιός, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Τουρκμενιστάν!

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει εδώ και καιρό τον κορωνοϊό ως πανδημία και τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται παγκοσμίως, όπως αποκάλυψαν οι «Reporters Without Borders» ο Πρόεδρος της ασιατικής χώρας Gurbanguly Berdymukhamedov απαγόρευσε τη δημόσια χρήση της συγκεκριμένης λέξης!

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης του Τουρκμενιστάν δεν έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα κάποιο κρούσμα, την στιγμή που στο γειτονικό Ιράν ο αριθμός έχει φτάσει στα 44.000…

Όπως αναφέρεται, λοιπόν, ο Πρόεδρος της χώρας απαγόρευσε από τα ΜΜΕ και γενικά από όλους τους πολίτες τη χρήση της λέξης «κορωνοϊός», καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να συλληφθεί με την κατηγορία ότι διασπείρει τον φόβο, βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Στο μεταξύ, ο χαρακτηρισμός του ιού έχει αφαιρεθεί απ’ όλα τα έντυπα που μοιράστηκαν σε σχολεία, νοσοκομεία και χώρους εργασίας, ενώ επί τόπου θα συλλαμβάνονται και όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους, φορώντας μάσκες και χειρουργικά γάντια.

Πηγή: sport-fm.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.