Σενάρια πρόκρισης και σενάριο... μπαράζ

Τι χρειάζεται ο ΟΦΙεράπετρας για να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τι θέλει ο ΑΟΧ/Κισσαμικός για να τερματίσει πρώτος και το... τρελό σενάριο του μπαράζ.

Ο ΟΦΙεράπετρας αντιμετωπίζει σήμερα στις 15:00 στην έδρα του τον Παναιτωλικό για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου και παρά το γεγονός ότι είναι στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου με μόλις 1 βαθμό, έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης!

Για να καταφέρει η ομάδα του Μάγγου να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στον επόμενο γύρο, δηλαδή να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, χρειάζεται δύο πράγματα. Να κερδίσει σήμερα τον Παναιτωλικό (που έχει επίσης 1 βαθμό) και παράλληλα να χάσει ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη στα Χανιά από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό.

Σε εκείνη την περίπτωση θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων ανάμεσα στο τριφύλλι και τους Κρητικούς. Αυτή την ώρα οι πράσινοι βρίσκονται στο +1 (3-2), ενώ η Ιεράπετρα στο -2 (2-4).

Αξίζει να σημειωθεί πως αν το ματς ανάμεσα σε ΟΦΙ-Παναιτωλικό λήξει ισόπαλο, τότε ΑΟΧ/Κισσαμικός και Παναθηναϊκός θα έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση, ό,τι αποτέλεσμα κι αν έρθει την Τετάρτη στα Περβόλια.

Για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Με ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό προκρίνονται οι δυό τους (ό,τι κι αν γίνει σήμερα στο Βουζουνεράκειο), ενώ η χανιώτικη ομάδα θα πάρει και την πρώτη θέση, αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Θυμίζουμε ότι ο ΑΟΧ/Κισσαμικός επικράτησε στην πρεμιέρα του ΟΦΙ με 0-2, άρα στο ενδεχόμενο μεταξύ τους ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και το... τρελό σενάριο του μπαράζ ανάμεσα σε ΟΦΙ και Παναθηναϊκό. Αν οι Λασιθιώτες νικήσουν 2-0 τον Παναιτωλικό και οι «πράσινοι» χάσουν 2-1 από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, τότε θα υπάρξει απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Θα ισοβαθμήσουν, δηλαδή, έχοντας 4 πόντους, το μεταξύ τους ματς θα έχει ολοκληρωθεί ισόπαλο (2-2), ενώ τόσο οι μεν, όσο και οι δε θα έχουν 4 γκολ ενεργητικό και 4 γκολ παθητικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ομάδα που θα ακολουθήσει στον επόμενο γύρο τον ΑΟΧ/Κισσαμικό θα κριθεί μέσω μπαράζ.

Τέλος, ο Παναιτωλικός βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση. Εχει χάσει στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό και ήρθε ισόπαλος τη 2η αγωνιστική με τον ΑΟΧ στο Αγρίνιο. Για να προκριθεί χρειάζεται τη νίκη σήμερα, ήττα του Κισσαμικού από τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη και ασφαλώς να υπερτερεί στη διαφορά γκολ. Οι Κρητικοί είναι στο 2-0 και ο Παναιτωλικός στο 0-1.

Η βαθμολογία:

3ος όμιλος:

  • ΑΟΧ/Κισσαμικός 4 (2-0)
  • Παναθηναϊκός 4 (3-2)
  • Παναιτωλικός 1 (0-1)
  • Ιεράπετρα 1 (2-4)

Τα κριτήρια που ισχύουν στις ισοβαθμίες:

Πρώτο κριτήριο: Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ισόβαθμες ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Δεύτερο κριτήριο: Αν προκύψει ξανά ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τρίτο κριτήριο: Αν προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε μετράει η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων.

Τέταρτο κριτήριο: Αν δεν προκύπτει και πάλι κατάταξη μετά τα παραπάνω κριτήρια, τότε διεξάγεται μονός αγώνας μπαράζ (αν ισοβαθμούν 2 ομάδες) ή μονοί αγώνες μπαράζ (αν ισοβαθμούν 3 ομάδες).

Πέμπτο κριτήριο: Αν και πάλι δεν υπάρχει κατάταξη, τότε διενεργείται κλήρωση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.