Σπάνιο video από την ιστορική βραδιά του ΟΦΗ

09:58 | 02/11/2018

Δείτε ένα σπάνιο video από την ιστορική πρόκριση του ΟΦΗ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Γεντί Κουλέ, σαν σήμερα το 1993.

Σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου του 1993, ο σπουδαίος ΟΦΗ του Ευγένιου Γκέραρντ γράφει τη δική του ευρωπαϊκή ιστορία. Με μία επική εμφάνιση, η κρητική ομάδα κάνει κάτι που πριν από τη σέντρα φάνταζε αδύνατο: αποκλείει από τη συνέχεια του Κυπέλλου UEFA τη μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία τρία χρόνια μετά κατέκτησε το ισπανικό πρωτάθλημα!

Είναι το επικό 2-0 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, στη ρεβάνς της ήττας με 1-0 στο Βιθέντε Καλντερόν στις 20 Οκτωβρίου. 

Ο Όμιλος στον πρώτο γύρο αποκλείει τη Σλάβια Πράγας, την δεύτερη κορυφαία ομάδα της Τσεχίας μετά τη Σπάρτα. Στην ομάδα έχουν προστεθεί ιστορικές πια μορφές της, όπως ο Μαχλάς, ο Μαρινάκης, ο Πουρσανίδης και ο αγαπημένος Ντράγκαν των Snakes, ο Τζουγκάνοβιτς. Αυτά τα παιδιά ήταν οι μόνοι μαζί με τον Γκέραρντ και κάποιους αισιόδοξους εντός ομάδας που πίστεψαν ότι η ομάδα είχε τύχη ακόμα και απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης που η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο στον επόμενο γύρο. Η ήττα με 1-0 στο Βιθέντε Καλντερόν αποδείχθηκε πολύ μικρή για εκείνον τον ΟΦΗ.

Στο κατάμεστο Γεντί Κουλέ, με ρεσιτάλ ομάδας και κόσμου, ο Όμιλος κάνει το απίστευτο: αποκλείει την Ατλέτικο με το τελικό 2-0 να μοιάζει φτωχό για τον ΟΦΗ και κολακευτικό για την Ατλέτι. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ένα παιδί γεννημένο στο Ηράκλειο – Ομιλίτης γέννημα-θρέμμα, ο Νίκος Μαχλάς.

Από εκείνο το σπουδαίο παιχνίδι έχετε δει πολλά video, ωστόσο ελάχιστοι γνώριζαν πως υπάρχει και ένα με ισπανική περιγραφή, από το κανάλι που έδειχνε εκείνη τη βραδιά το παιχνίδι στην Ισπανία.

η-ιστορικη-ομαδα-που-απεκλεισε-την-Ατλετικο_181102_094429.jpg#asset:47339


Η σύνθεση του ΟΦΗ στη ρεβάνς:
Χανιωτάκης, Πατεμτζής, Ν. Παπαδόπουλος, Μουστακίδης, Πουρσανίδης, Μαρινάκης, Λούπου (85΄ Αλεξούδης), Τσιφούτης, Σαμαράς, Μαχλάς (90' Αθανασιάδης), Τζουγκάνοβιτς.

Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα του Capitano.gr στον ΟΦΗ με την υπογραφή του Zastro.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.