Στέφανος Τσιτσιπάς: η κορυφή του ανήκει!

19:26 | 17/02/2021

Ο ιδρυτής της ακαδημίας Ace Tennis Academy στο Ηράκλειο και προπονητής Αντώνης Καλαϊτζάκης γράφει στο Capitano.gr για το μεγάλο επίτευγμα του Έλληνα τενίστα και το δέλεαρ της Κυριακής

Του Αντώνη Καλαϊτζάκη*

Μόλις έχει κάνει ο Στέφανος το backhand winner στην ευθεία και ολοκληρώνει το προς το παρόν μεγαλύτερο τεννιστικο επίτευγμα στην ιστορία του ελληνικού τένις.

Ας μην μένουμε όμως σε αυτό που αποτελεί ιστορία για τον τεννιστικό ελλαδικό χώρο. Ο Στέφανος είναι μόλις ο 3ος παίκτης που καταφέρνει να γυρίσει από 0-2 σετ ένα παιχνίδι και να το κερδίσει με 3-2 από τον κορυφαίο Ισπανό τεννιστα Ραφαέλ Ναδαλ αλλά και μόλις ο 2ος που το καταφέρνει αυτό σε Grand slam.. Στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν την δυσκολία του επιτεύγματος που μόλις αντικρίσαμε αλλά και το αποτέλεσμα αυτό σαν μια από τις κορυφαίες επιδόσεις σε grand slam σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να φτάσει στο αποτέλεσμα αυτό ο Στεφανος έδειξε ένα mind set πολύ πιο αναπτυγμένο και σταθερό από άλλες στιγμές όπου ίσως δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Είχε μια ψυχική ηρεμία αλλά παράλληλα μια δυναμικότητα η οποία του επέτρεπε συνεχώς να διεκδικεί και ποτέ, παρόλο που βρισκόταν με 0-2 πίσω , να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια του για πρόκριση στα ημιτελικά του αυστραλιανού οπεν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτά τα στοιχεία και με την νίκη του εναντίον του Ναδαλ κατά αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται στους κορυφαίους και ανοίγει τον δρόμο για να γράψει την δίκη του ιστορία και παράλληλα την ιστορία της Ελλάδας στον χώρο του τένις.

Ευχόμαστε στον Στέφανο καλή επιτυχία και γιατί όχι την Κυριακή να έχουμε τον πρώτο Έλληνα τενίστα κάτοχο Grand slam στην Μελβούρνη.

*Aντώνης Καλαϊτζάκης
Πρώην επαγγελματίας τενίστας
Προπονητής
Ιδρυτής Ace Tennis Academy
Tournament Director ITF world tennis tour

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.