Στεργιάκης: Ο Κρητικός «golden boy»

18:21 | 16/06/2019

Για δεύτερη φορά ο 20χρονος Κρητικός γκολκίπερ προτάθηκε για το Βραβείο Golden Boy μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Ο κρητικής καταγωγής Αντώνης Στεργιάκης της Σλάβια Σόφιας είναι μέσα στους 100 υποψήφιους για το βραβείο Golden Boy (o μοναδικός Ελληνας), κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά το 2017. Ο γκολκίπερ της Σλάβια Σόφιας, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, είναι ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, της Τσέλσι, της Τότεναμ, της Ρόμα και άλλων ομάδων. Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ. Το βραβείο αφορά νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν τη σεζόν που μας πέρασε.

Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας με τα γρήγορα πόδια, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τις ακαδημίες του Άρη και το 2015 μετακινήθηκε στη Θύελλα Φιλώτα και στη Γ' Εθνική κατηγορία. Ο Ολυμπιακός συζήτησε μαζί του για την απόκτησή του, αλλά ο 20χρονος (16 Μαρτίου 1999) γκολκίπερ ήθελε να παίζει βασικός στην πρώτη ομάδα και επέλεξε να δοκιμαστεί στη Σλάβια Σόφιας. Εντάχθηκε μόνιμα στη Βουλγαρική ομάδα τον Αύγουστο του 2015, ενώ ήταν πρώτος τερματοφύλακας για την ομάδα U19 και ήταν αναπληρωματικός σε 5 αγώνες της πρώτης ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015-16. Στις αρχές Αυγούστου του 2016, πέρασε δοκιμαστικά στην ιταλική Ρόμα, ταξίδεψε στην Τριγκόρια για το δοκιμαστικό, αλλά απέρριψε την προσφορά.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, έκανε το ντεμπούτο του για την Σλάβια, περνώντας ως αλλαγή στο 74ο λεπτό της εκτός έδρας νίκης με 4-0 επί της Λέφσκι Σόφιας. Τον Απρίλιο του 2017 προτάθηκε επισήμως για το Βραβείο Golden Boy του 2017 και έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έλαβε μία τέτοια υποψηφιότητα, μαζί με τον Λάζαρο Λαμπρού.

ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:102388


Πριν μερικές εβδομάδες ο Στεργιάκης συμφώνησε στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Σλάβια μέχρι το 2021 και αυτή την στιγμή η τιμή πώλησης του είναι πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια για Ολυμπιακό και ΑΕΚ που φέρεται να κοίταξαν την περίπτωσή του, δίχως όμως να προχωρήσει κάτι. Επίσης, στην Εθνική ομάδα παρακολουθούν στενά την εξέλιξή του και σύντομα στο μέλλον θα κληθεί στην Ανδρών.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.