Στη θέση που «πόναγε» περισσότερο

Απόψεις

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε την πρώτη του μεταγραφική του κίνηση, σε μια θέση που χρειαζόταν πιο άμεσα την ενίσχυση

Από το Σάββατο το βράδυ, ο Κρίστοφερ Μπράουν είναι επίσημα παίκτης του ΟΦΗ. Άγνωστος στους περισσότερους, ποδοσφαιριστής χωρίς ''πλούσιο'' βιογραφικό, όμως με προϋποθέσεις να προκύψει παίκτης - ''λαβράκι'' για την κρητική ομάδα.

Ο γεννημένος στο Αμβούργο, Μπράουν, αγωνίζεται στην θέση του δεξιού μπακ, ενίοτε και στα αριστερά της άμυνας. Όλες οι συστάσεις ''δείχνουν'' έναν παίκτη με επιθετικές αρετές και αμυντικές αδυναμίες.

Ο Κρίστοφερ Μπράουν σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, έχει παίξει και στα χαφ, αποδεικνύοντας ότι ο Γκανέζος μπακ - χαφ αποτελεί μια περίπτωση πολυθεσίτη ποδοσφαιριστή. 

Η ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ

H πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΟΦΗ αποδεικνύει και την πιο άμεση ανάγκη για προσθήκη, στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Παρ ότι η κρητική ομάδα δεν έχει το εύκολο - γκολ, η προσθήκη ενός επιθετικογενούς μπακ μοιάζει πιο απαραίτητη ακόμα και από αυτήν ενός επιθετικού. Οι Αργυρόπουλος, Μπολάκης, Κοροβέσης και Κοιλιάρας δεν έχουν τα ιδανικά ''ανεβάσματα'', με συγκεκριμένο αγωνιστικό ''ταβάνι'' όλοι τους. 

Σε θέση επίθεσης, ο ΟΦΗ δεν μπορεί να αποκτήσει υπεραρθμία σε πολλά από τα παιχνίδια του, ένας από τους λόγους είναι ότι οι μπακ του δεν μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα. Επιθετικά, η κρητική ομάδα δεν ''παίρνει'' πολλά από τους αμυντικούς, όπως οι περισσότερες ομάδες πλέον.

ΜΠΑΚ, ΤΑ ''ΔΕΚΑΡΙΑ'' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι στα άκρα της άμυνας έχει ''πειραματιστεί'' αρκετά και ο Νίκος Παπαδόπουλος φέτος. Ακόμα και ο Κυριακίδης έχει αγωνιστεί εκεί την εφετινή σεζόν. Στον ΟΦΗ έψαχναν έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι παίκτες που αγωνίζονται στις θέσεις στα πλάγια της άμυνας, έχουν πλέον περισσότερη ποιότητα, ταχύτητα και έχουν μεγαλύτερη επιδραστικότητα στα παιχνίδια των ομάδων ανά τον κόσμο. 

Παλαιότερα, το δεξί μπακ συμπλήρωνε απλά την 11αδα. Πλέον, τα μπακ συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη, κάνουν πολλές διαγώνιες καλύψεις, γίνονται στόπερ. Δείτε τα μπακ όλων των μεγάλων και μικρότερων ομάδων στον κόσμο. Σε αρκετές από αυτές, ένα από τα δύο μπακ σκοράρει, μοιράζει ασίστ και αποτελεί σημείο αναφοράς. Αυτό θέλει να ''διορθώσει'' με την προσθήκη του Μπράουν.

ΜΠΡΑΟΥΝ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ...

Προσωπικά, τον Κρίστοφερ Μπράουν δεν τον γνωρίζω, παρ ότι μια εικόνα από Ολλανδία την έχω. Τον ποδοσφαιριστή με το... μπασκετικό επώνυμο, δεν τον έχω δει ποτέ να αγωνίζεται. Συνεπώς, άποψη για τον παίκτη δεν έχω, ούτε θέλω να... αποκτήσω από βιντεάκια. Άλλωστε, αυτό που έχει αξία είναι να έχουν σωστή άποψη εκείνοι που πρόκριναν αυτή την μεταγραφή και γνωρίζουν τον Γκανέζο αμυντικό. Και η παρουσία του Γιάννη Σαμαρά στην Ολλανδία, σε αγορές που γνωρίζει καλά, αποτελεί εχέγγυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.