Στις 15 Ιουνίου οι πανελλήνιες εξετάσεις - Εκ περιτροπής οι μαθητές στο σχολείο

18:41 | 29/04/2020

Υπό αίρεση η επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου - Το ανώτατο μέχρι 15 μαθητές μέσα στην τάξη - Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια της χώρας και στις 16 του ίδου μήνα για τα Επαγγελματικά ξεκινούν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού, στο υπουργείο Υγείας.

Όπως επισήμανε η κ. Κεραμέως οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα επιστρέψουν στα σχολεία τους στις 11 Μαΐου και οι μαθητές της Β΄ και Α΄Τάξης του Λυκείου όπως και οι μαθητές του Γυμνασίου στις 18 ΜαΪου.

Η επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει σε δύο ζώνες και εκ περιτροπής, με τρόπο τέτοιο ώστε στην τάξη να βρίσκονται μόνο 15 παιδιά, με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι τμήματα των 30 μαθητών θα διασπαστούν στα δύο και πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής, μέρα παρά μέρα.

Ως εκ τούτου, η σχολική χρονιά για τα Γυμνάσια, την Α΄και Β΄ Τάξη του Λυκείου θα παραταθεί έως τις 12 Ιουνίου, ενώ η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει νωρίτερα και πιθανότατα την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Πηγή:
www.cretalive.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.