Στις 17.00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

12:00 | 26/06/2023

Στις 17.00 ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. θα έχει προηγηθεί στη μία το μεσημέρι η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Αύριο Τρίτη οι νέοι υπουργοί θα ορκισθούν και την Τετάρτη θα συγκληθεί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως είχε δηλώσει και στις τελευταίες του συνεντεύξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δουλέψει ήδη και έχει σχεδιάσει ήδη την επομένη ημέρα αλλά και τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ιδιαιτέρως ανανεωμένο σε πρόσωπα καθώς μπαίνουν στην κυβέρνηση πολλά νέα πρόσωπα ενώ πιθανότατα το μόνο πρόσωπο που δεν θα αλλάξει υπουργικό πόστο είναι η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οι ίδιες πληροφορίες δείχνουν μεγάλο «ανακάτεμα στην τράπουλα» της κυβέρνησης φέρνοντας στο υπουργείο Εξωτερικών τον Γιώργο Γεραπετρίτη ενώ ο Νίκος Δένδιας μετακινείται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Νέα σύνθεση και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου φέρεται να αναλαμβάνει Υπουργός ο Κωστής Χατζηδάκης, με αναπληρωτή Υπουργό τον Νίκο Παπαθανάση ο οποίος θα έχει στο χαρτοφυλάκιό του όλους τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Επιπλέον το κομμάτι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναμένεται να αναλάβει νέος υφυπουργός, ο οποίος πιθανότατα να είναι ο Θάνος Πετραλιάς, μέχρι πρότινος Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, ενώ για τα Δημόσια Έσοδα υφυπουργός ακούγεται πως θα αναλάβει ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας φέρεται να μετακομίζει στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενώ τη θέση του κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Εργασίας πιθανότατα θα αναλάβει ο Άδωνης Γεωργιάδης ενώ για το νεοσύστατο Υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής ακούγεται το όνομα της Σοφίας Ζαχαράκη.

Το Υπουργείο Υγείας φέρεται να αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ η Νίκη Κεραμέως από το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να μετακομίζει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη θέση της θα βρεθεί ο Κυριάκος Πιερακάκης.

Στο Υπουργείο Παιδείας θα ενταχθεί πλέον και ο αθλητισμός με τον ορισμό Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, για τη θέση του οποίου ακούγετια το όνομα του Γιάννη Οικονόμου.

Αντίστοιχα στα πρόσωπα «έκπληξη» του νέου Υπουργικού Συμβουλίου καταγράφεται το όνομα του δημάρχου Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κώστας Σκρέκας ενώ για το υπουργείο Τουρισμού ακούγεται το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη, για το Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δημήτρης Καιρίδης ή ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Τις τελευταίες ώρες για το Υπουργείο Ναυτιλίας ακούγεται το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είναι «υποψήφιος» και για το Προστασίας του Πολίτη.

Για το Ναυτιλίας εξακολουθεί να «παίζει» και το όνομα του Νότη Μηταράκη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.