Στο κατώφλι της Εθνικής ο Μανδάς

Απόψεις

Στο μπλοκάκι του Πογέτ ο Χρήστος Μανδάς έχει... προσπεράσει τον Μπάρκα και η πρώτη του κλήση στην Ανδρών στους αγώνες του Μαρτίου μοιάζει πιθανή

Η παρουσία του στα φετινά παιχνίδια του ΟΦΗ, τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους στην θέση. Αναντίρρητα, ο Χρήστος Μανδάς πραγματοποιεί την καλύτερη του χρονιά, δικαίως συγκαταλέται στους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες στην θέση του.

Εξαιρετικός στα περισσότερα παιχνίδια της κρητικής ομάδας, ο 21χρονος κίπερ αποτελεί - μακράν - ότι πιο πολύτιμο διαθέτει ο Όμιλος, όσον αφορά την χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαριστών. Θυμίζω ότι αποκτήθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο, σε ένα deal που αποδείχθηκε ''λίρα 100''.

Ο Μανδάς βρίσκεται στην 3αδα των καλύτερων Ελλήνων τερματοφυλάκων που αγωνίζεται στην χώρα μας. Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Μανδάς, βάλτε τους σε όποια σειρά ο καθένας επιθυμεί. Και οι τρεις βασικοί στις ομάδες του, ο Αθανασιάδης πιέζεται λιγότερο στα ματς της ΑΕΚ από τους άλλου δύο, ο Πασχαλάκης με καλές επεμβάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού που ακόμα ψάχνεται, ενώ ο Μανδάς κινείται σταθερά σε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, χωρίς τα μεγάλα λάθη.

Η διαφορά τους είναι ότι οι Αθανασιάδης και Πασχαλάκης έχουν ήδη συμμετοχές με την Εθνική μας, αγωνίζονται σε ομάδες που ''κυνηγάνε'' πρωτάθλημα, ενώ την τετράδα έκλειναν μέχρι πρότινος οι Μπάρκας και Βλαχοδήμος. Ο τελευταίος δικαίως αποτελεί το Νο1 της ''γαλανόλευκης'', βασικός στην Μπενφίκα, η οποία μόλις χθες προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Ο Μπάρκας είχε κληθεί σαν 3ος στα φιλικά του Νοεμβρίου με Μάλτα και Ουγγαρία (Αθανασιάδης, Πασχαλάκης - έλειπε ο Βλαχοδήμος), όμως πλέον στην τωρινή ιεραρχία του Πογέτ ο Μανδάς έχει προσπεράσει τον τερματοφύλακα της Ουτρέχτης.

Με δεδομένο ότι στις 24 Μαρτίου ξεκινά το αντιπροωπευτικό μας συγκρότημα το ''ταξίδι'' της στα προκριματικά του EURO 2024 (με Γιβραλτάρ εκτός), έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τι θα συμβεί τελικά με την τριάδα των τερματοφυλάκων και αν ο ΟΦΗ θα έχει διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή μετά από χρόνια.

Επίσης, τρεις ημέρες αργότερα (27/03), η Εθνική θα παίξει με την Λιθουανία φιλικο αγώνα, πιθανότατα στην «OPAP Arena». Έτσι, με δεδομένο ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει στο μπλοκάκι του τον Μανδά, η κλήση του σε ένα από τα δύο παιχνίδια, στο φιλικό ή το επίσημο, δεν είναι μια απίθανη συνθήκη. Τουναντίον. Ο ύψους 1.90 τερματοφύλακας του ΟΦΗ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την Ανδρών, με συμμετοχές όμως σε όλες τις μικρές Εθνικές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξαιρετική του σεζόν, τους επόμενους μήνες θα ''ανταμειφθεί'' με μια κλήση στην Εθνική. Κάποιες συγκυρίες και λεπτομέρειες ίσως παίξουν το ρόλο τους. Προσεχώς, θα γίνουμε σοφότεροι....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «φτιαγμένος» Μανδάς είναι το αύριο του ΟΦΗ

Μανδάς: To «κόλπο γκρόσο» της 10ετίας με τον «Έλληνα Ντοναρούμα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.