Ο «φτιαγμένος» Μανδάς είναι το αύριο του ΟΦΗ

Απόψεις

H εμφάνιση του Χρήστου Μανδά και η μεγάλη προοπτική του 21χρονου Έλληνα τερματοφύλακα

Στα τέλη του περασμένου Γενάρη, ο ΟΦΗ αποδέχτηκε την πρόταση του Ατρομήτου για τον Αντίλ Νάμπι. Ένα ''επίπονο ναι'' για έναν ποδοσφαιριστή που κράτησε στην κατηγορία τον ΟΦΗ με το περίφημο γκολ-φάουλ απέναντι στον Πλατανιά, ένα ''ναι'' που είχε και ως ανταλλαγμα έναν 20χρονο ταλαντούχο τερματοφύλακα. Με διεθνή ματς με την U21, ο Μανδάς βρέθηκε στο Ηράκλειο με τις καλύτερες συστάσεις.

Το συμβόλαιο του Χρήστου Μανδά ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι του 2022, ο Ατρόμητος δεν τον υπολόγιζε, ο παίκτης δεν ανανέωνε και ο ΟΦΗ τον ήθελε έξι μήνες πριν για να τον εντάξει στην ''οικογένεια''.

Λίγο η επιβλητική παρουσία του Επασί, ο Βάτερμαν που λόγω εμπειρίας ήταν 2ος, ο Μανδάς έμεινε 3ος/4ος στην ιεραρχία μαζί με τον Σωτηρίου. Ο Νίκος Νιόπλιας του έδωσε την θέση στην βασική ενδεκάδα, σε ένα αδιάφορο ματς την τελευταία αγωνιστική. Έλα όμως που το 5-0 από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, ήταν βαρύ και ασήκωτο και σίγουρα ένα σκορ που δεν κολακεύει τον τερματοφύλακα, άσχετα αν έχει ευθύνη στα γκολ ή όχι. Κάπως έτσι η σεζόν έκλεισε με μόλις ένα ματς για τον Μανδά και εκείνο ούτε που ήθελε να το θυμάται...

Η φυγή των Επασί - Βάτερμαν, η προσθήκη του Στίβενς για βασικό έφεραν τον Μανδά αρχικά Νο2 την εφετινή σεζόν. Κάτι που προορίζονταν από τον Ιανουάριο. Ο Ολλανδός δεν είναι τόσο κακός στις έως τώρα εμφανίσεις του, δεν έχει κάνει την μεγάλη γκάφα, όμως σίγουρα δεν έχει εντυπωσιάσει. Είναι αυτό που ''λέμε'' δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, στο πρώτο δείγμα γραφής. Ο Νιόπλιας είχε στην μυαλό του να δώσει την ευκαιρία στον Μανδά, το ματς στον Αστέρα ο Στίβενς το έκανε πιο εύκολο.

Ο 21χρονος Πειραιώτης κίπερ έκανε το ντεμπούτο του στο απαιτητικό ματς της Κυριακής, απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο 34' σταματάει εξ' επαφής τον Μπακαμπού ενώ σαν έτοιμος από καιρό, πραγματοποιεί την επέμβαση της αγωνιστικής στο 53', στην εκτέλεση πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκεζ. Έπειτα από ένα πολύ καλά εκτελεσμένο πέναλτι, ο Μανδάς με το ένα χέρι, πέφτει στην αριστερή γωνία απομακρύνει την μπάλα και το ''Γεντί Κουλέ'' το πανηγύρισε σαν γκολ. Και ο ίδιος!


Συνολικά από τους κορυφαίους στο ματς, ενεργητικός κάτω από τα γκολπόστ και ''φτιαγμένος'' να αρπάξει την ευκαιρία και το έκανε. Το δείγμα μπορεί να είναι μικρό, όμως η προοπτική του μοιάζει μεγάλη. Θα κάνει και λάθη, πιθανότατα και γκάφες, όμως ο ΟΦΗ (και οι φίλαθλοι) οφείλει να στηρίξει τον 21χρονο Έλληνα τερματοφύλακα που δείχνει πολύ καλά στοιχεί και έχει συμβόλαιο έως το 2026. Υπάρχει και η συνθήκη της Εθνικής Ελλάδας, άλλωστε δεν υπάρχουν και τόσο πολλοί νεαροί τερματοφύλακες στον ορίζοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το χειροκρότημα των φιλάθλων και η αναγνώριση για την προσπάθεια

Με ημίμετρα το πρόβλημα διαιωνίζεται, απαιτείται ξεκάθαρη λύση

Μ' ένα όνειρο μισό... όνειρο απατηλό ο ΟΦΗ

Ο Νιόπλιας πλέον έχει τη λαιμητόμο πάνω απ' το κεφάλι του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.