Super (League)... ΟΦΗ!

16:54 | 04/04/2018

O OΦΗ στο κατάμεστο ''Γεντί Κουλέ'' επικράτησε με 2-0 του Άρη και ετοιμάζει... βαλίτσες για Superleague!

Το ματς στα πρώτα του λεπτά ήταν ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να αναζητούν τον τρόπο να φτάσει η μία στην περιοχή της άλλης. Πρώτος το κατάφερε ο ΟΦΗ στο 13’ με τον Κουτσιανικούλη, όμως χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο από πλεονεκτική θέση. Στο 18’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όμως ο Στρέζος εξουδετέρωσε την κατά μέτωπο επίθεση του Κάσσου, από την ωραία κάθετη πάσα το Ιντζόγλου.

Εξίσου καλή για τον Άρη ήταν και η φάση του 21’ με τον Στρέζο να  διώχνει εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Διαμαντόπουλου, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ιντζόγλου επίσης με κεφαλιά είδε τη μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ, σε ένα διάστημα όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν περισσότερο απειλητική, με τον ΟΦΗ να διακατέχεται από νευρικότητα.

Η μεγαλύτερη φάση μέχρι εκείνο το σημείο όμως, ήρθε για τον ΟΦΗ στο 27’ όταν ο  Βουό έκλεψε από τον Μουμίν, νομίζοντας όμως πως είχε κάνει φάουλ σταμάτησε ενώ ήταν σε θέση βολής, όταν συνέχισε, έκανε λάθος πάσα προς τον Λεάλ, ενώ ήταν απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Το καλύτερο πάντως η κρητική ομάδα το κρατούσε για το τέλος του ημιχρόνου, όταν στο ύστατο λεπτό του και έπειτα από υποδειγματική ομαδική αντεπίθεση στην οποία… χάθηκε η μπάλα. Οι Βουό, Μαχαίρας, Κουτσιανικούλης και Μάνος, συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να γίνεται ο τελικός αποδέκτης με πλασέ από τα αριστερά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να πετυχαίνει το 1-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, με γκολ, όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Στο 47’ ο Λεάλ από τη δεξιά πλευρά με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Βουό, με τον Ιβοριανό να σουτάρει δυνατά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 2-0.

Στο 58’ και σε μια φάση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις εκατέρωθεν έγινε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Διαμαντόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο διαιτητής Ρατσιάτος έδωσε το φάουλ, στη συνέχεια τη… σέντρα μετρώντας το γκολ, ενώ άλλαξε εκ νέου την απόφασή του σε φάουλ. Από την εκτέλεσή του πάντως ένα λεπτό αργότερα, ο Μπαργκάν ανάγκασε τον Στρέζο σε δύσκολη επέμβαση.

Στην συνέχεια ο ΟΦΗ ήλεγχε το παιχνίδι, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Βουό στο 70' τον Πουρτουλίδη στο 80' αλλά και τον Μάνο σε δύο περιπτώσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο. Νευρικός και ανήμπορος να αντιδράσει ο Άρης, περιορίστηκε σε μεγάλες μπάλες χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα. 

Χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του ΟΦΗ έπεφταν πρώτοι πάνω στην μπάλα στις περισσότερες περιπτώσεις. Έτσι, η κρητική ομάδα έφτασε τους 63 βαθμούς, βρίσκεται στην κορυφή της Superleague και απέχει πλέον τρεις από τον Άρη (έχει και την ισοβαθμία) ετοιμάζοντας τις... βαλίτσες του για την μεγάλη κατηγορία.

Εξαιρετική η εικόνα του ''Γεντί Κουλέ'' με πάνω από 8000 φιλάθλους να αποθεώνουν την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία οδήγησε τους ''κίτρινους'' στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε το Live της αναμέτρησης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.