Superleague 2: Προοδευτική και Μακεδονικός πήραν τα τελευταία εισιτήρια

20:37 | 11/06/2022

Η Προοδευτική επικράτησε 2-1 της Παναχαϊκής και πήρε την άνοδο για τη Super League 2, μαζί με τον Μακεδονικό που ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΠΑΟ Ρουφ εκτός έδρας. Παναχαϊκή και Αγροτικός Αστέρας έχουν ανέβει επίσης.

Ολοκληρώθηκε το μίνι πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και οριστικοποιήθηκαν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τη Super League 2 της επόμενης περιόδου. Η Προοδευτική επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία έπειτα από 15 χρόνια επικρατώντας της πρωτοπόρου και πρωταθλήτριας Παναχαϊκής 2-1 εντός έδρας.

Ο Αλεξίου άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού για την "Προό", με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του στο 30ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις του β' μέρους ο Κέρι μείωσε για τους Πατρινούς. Έτσι, η Προοδευτική έφτασε τους 10 βαθμούς, πιάνοντας τον Αγροτικό Αστέρα στη 2η θέση, ο οποίος ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία απ' την προηγούμενη αγωνιστική.

Στο άλλο κρίσιμο παιχνίδι της αγωνιστικής, ο Μακεδονικός και ο ΠΑΟ Ρουφ ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε την άνοδο αφήνοντας τον ΠΑΟ Ρουφ εκτός τετράδας στους επτά βαθμούς. Ο Γαρύφαλλος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο Νιτσάκης έδωσε ελπίδες εκ νέου στην ομάδα του Ρουφ. Ο Γαρύφαλλος έκανε το 1-2, με τον Φιλιμέγκα να ισοφαρίζει στο 90'. Ωστόσο, η ισοπαλία δεν έφτανε στους γηπεδούχους.

Η Ηλιούπολη είχε ελπίδες για την άνοδό της, επικράτησε 5-2 του Ηρακλή Λάρισας, ωστόσο δεν την ευνόησαν τα άλλα αποτελέσματα και τερμάτισε στην 5η θέση με επτά βαθμούς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 χάρη στα γκολ των Μπουσάι (4'), Ζέλο (13') και Μπάξτον (30'). Ο Γκίκα (45+2') και ο Παπαδόπουλος (56') μείωσαν, όμως ο Γεμιστός στο 62' και ο Ταβάρες (82') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η βαθμολογία:

  1. Παναχαϊκή 15 (6 αγώνες)
  2. Προοδευτική 10 (6 αγώνες)
  3. Αγροτικός Αστέρας 10 (6 αγώνες)
  4. Μακεδονικός 9 (6 αγώνες)
  5. Ηλιούπολη 7 (6 αγώνες)
  6. ΠΑΟ Ρουφ 7 (6 αγώνες)
  7. Ηρακλής Λάρισας 1 (6 αγώνες)

* Οι τέσσερις πρώτοι ανέβηκαν στη Super League 2

Αποτελέσματα τελευταίας αγωνιστικής

  • Ηλιούπολη - Ηρακλής Λάρισας 5-2
  • Προοδευτική - Παναχαϊκή 2-1
  • ΠΑΟ Ρουφ - Μακεδονικός 2-2
  • Ρεπό: Αγροτικός Αστέρας
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.