Συγκλονίζει η Κορακάκη για την Μπεκατώρου

08:12 | 17/01/2021

Το μήνυμα της Άννας Κορακάκη με αφορμή τη σεξουαλική παρενόχληση - δείτε το video

Η Άννα Κορακάκη στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου στην υπόθεση που έχει συνταράξει τις τελευταίες ώρες τον ελληνικό αθλητισμό.

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής ανάρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, μέσω του οποίου παίρνει θέση σε όλο αυτό που έχει προκληθεί. Παράλληλα στέλνει το δικό της μήνυμα, καλώντας τα θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας να βγουν άφοβα να μιλήσουν.

Αναλυτικά η Κορακάκη αναφέρει στο βίντεο:

«Γεια χαρά σε όλες και όλους. Θέλω σήμερα να θίξω ένα θέμα, το οποίο δεν σας κρύβω ότι έχει κυριεύσει κάθε πτυχή του μυαλού μου κι έχει πικράνει την ψυχή μου κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που θα ακούσω, μάθω, διαβάσω για οποιοδήποτε περιστατικό θυματοποίησης, κακοποίησης και βίας. Όπως καταλαβαίνετε, σήμερα μιλάω με αφορμή την πολύ γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μοιραστεί ένα τόσο τραυματικό και τολμώ να πω αξεπέραστο βίωμα, όπως είναι αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης. Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι η αποκάλυψη αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιονδήποτε τομέα κι αν ανήκει, με οποιαδήποτε ιδιότητα, να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Γι' αυτό λοιπόν παρακαλώ και προτρέπω κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα. Να είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές από όσους ενδεχομένως φαντάζεται. Να μη φοβάται να το μοιράζεται. Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες. Για να επιστρέψω πάλι στο συγκεκριμένο περιστατικό, στο βίωμα της Σοφίας, θέλω να πω πως όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτή τη στιγμή η Σοφία ίσως δίνει τον μεγαλύτερό της αγώνα. Κόντρα σε πολλά μποφόρ και τερατώδη κύματα με μεγάλη ισχύ. Μόνο που σε αυτόν τον αγώνα δεν προσδοκά ένα μετάλλιο. Προσδοκά όμως μία νικηφόρα πλεύση μακριά και πέρα από τις συμπληγάδες της κακοποίησης και της έμφυλης βίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτόν κατήγγειλε η Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση

Εκτός ΝΔ ο Αδαμόπουλος μετά τις καταγγελίες

Τι λέει ο Αριστείδης Αδαμόπουλος για τις καταγγελίες της Μπεκατώρου

Μπεκατώρου: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία!

Νέα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης: «Μου έλεγε ότι θα με βοηθήσει αν είμαι καλό κορίτσι»

Μπακογιάννη: «Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση μετά την Ατλάντα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.