Τα αντανακλαστικά του ΟΦΗ με τον Νταμπράουσκας

Απόψεις

Η γρήγορη αντίδραση για τον αντικαταστάτη του Νιόπλια και το βιογραφικό του Λιθουανού προπονητή που γεννά προσδοκίες.

Ο Νιόπλιας έφυγε, ο εκλεκτός βρέθηκε και σύντομα ο ΟΦΗ θα έχει νέο προπονητή. Μία γρήγορη αντίδραση μετά το κάζο με την Κηφισιά, καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, με τη διοίκηση όχι μόνο να δείχνει αντανακλαστικά για την επόμενη μέρα, αλλά να επιλέγει μία περίπτωση που δείχνει τον υπερβατικό χαρακτήρα.

Ο 45χρονος Βάλντας Νταμπράουσκας μετράει 11 τίτλους έως τώρα στην καριέρα του. Ολογράφως, έντεκα. Προπονητής που αν ερχόταν στην Ελλάδα από τους λεγόμενους "μεγάλους" θα γινόταν... πάταγος. Ο ΟΦΗ πήγε σε επιλογή ενός κανονικού προπονητή, με εμπειρία, με πρωταθληματικό χαρακτήρα και με ένα βιογραφικό που θα μπορούσε να τον στείλει και στην Αγγλία (καθόλου τυχαία δημοσιεύματα προ λίγων ημερών για ενδιαφέρον της Μίντλεσμπρο).

Ο ΟΦΗ πήγε κατευθείαν στον Λιθουανό, ήταν εξ αρχής ο βασικός υποψήφιος, χωρίς να "παίξει" κανένα άλλο όνομα, όπως ο Κάναντι για παράδειγμα που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, αλλά δεν ήταν ποτέ στο κάδρο του Ομίλου.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου έδειξε άμεσα αντανακλαστικά για να βρει τον αντικαταστάτη του Νίκου Νιόπλια χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το ματς με τη Λαμία είναι πολύ κοντά για να πάει με νέο προπονητή, αλλά τα συνεχόμενα παιχνίδια μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος έκαναν επιτακτική την ανάγκη να βρεθεί ο νέος προπονητής. Αυτός που καλείται να βγάλει από το αγωνιστικό αδιέξοδο τον ΟΦΗ, αυτός που καλείται να του δώσει "ταυτότητα" και αυτός που θα δουλέψει στη διακοπή για να παρουσιάσει μία διαφορετική και βελτιωμένη ομάδα στον δεύτερο γύρο.

Τα δημοσιογραφικά κλισέ τα ξέρετε, όλα θα φανούν στο χορτάρι. Προφανώς εκεί θα κριθεί και ο Βάλντας Νταμπράουσκας, αλλά τουλάχιστον έχει ένα βιογραφικό που γεννά προσδοκίες.

Η επικείμενη συμφωνία του ΟΦΗ με τον Λιθουανό γράφει ξανά την ιστορία της εφετινής σεζόν σε μία λευκή κόλλα χαρτί. Φτου κι από την αρχή εν μέσω μίας έτσι κι αλλιώς προβληματικής σεζόν, εμείς γι’ αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει που τραγουδούσε ο αείμνηστος Αντώνης Καλογιάννης, αλλά τώρα φαίνεται φως στο τούνελ. Η αφετηρία αυτού του νέου ξεκινήματος δείχνει να έχει τις ιδανικές προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος ο Νιόπλιας από τον ΟΦΗ

Το αντίο του Νιόπλια στους παίκτες και η ομιλία Πουρσανίδη

Τελείωσαν ακόμη τρεις από τον ΟΦΗ - Με Καραβέλα-Κουνδουράκη κόντρα στη Λαμία

Σε προχωρημένες συζητήσεις με Νταμπράουσκας ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.