Τα έκανε μούσκεμα…

ΟΦΗ

Στο βροχερό «Βικελίδης» ο ΟΦΗ ήταν καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά αδίκησε τον εαυτό του και ηττήθηκε 3-1 από τον Άρη.

Ο Όμιλος παρουσίασε «συμπτώματα» της κανονικής περιόδου και στην πρεμιέρα των πλέι οφ, που συνδυάστηκε με την επανέναρξη της δράσης, «τσαλάκωσε» ο ίδιος το πρόσωπο του και έχασε.

Σ’ ένα σημαντικό μέρος της αναμέτρησης οι ηττημένοι ήταν φανερά ανώτεροι, αλλά στο φινάλε έμειναν στο μηδέν και μπήκαν αρνητικά στο μίνι πρωτάθλημα του τίτλου.

Ο Ουάλι υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μεγιάδο και Σακόρ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Ναμπί. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Νέιρα, αριστερά ο Σεμέντο και στην κορυφή ο Μάνος.

Κυρίαρχος, αλλά ισόπαλος

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν νευρικά στο ματς, έκαναν πολλά εύκολα λάθη και ο αντίπαλος είχε μεγάλη στιγμή για ν’ ανοίξει το σκορ στο 6’, ωστόσο ο Ουάλι απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Βέλεθ.

Η ομάδα του Ηρακλείου, βέβαια, ισορρόπησε γρήγορα. Είχε την κατοχή της μπάλας και έλεγχε την αναμέτρηση. Με σωστή κυκλοφορία και υπομονή, έψαχνε τις προϋποθέσεις για ν’ απειλήσει.

Πλησίαζε σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνα απέναντι από τον Κουέστα και τελικά στο 21’ πήρε το προβάδισμα. Ο Σεμέντο σέντραρε, ο Μάνος «έστρωσε» στον Σακόρ, που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο «Βικελίδης» και είχε φέρει στα μέτρα του τη συνάντηση. Στο 29’, μάλιστα, ο Μάνος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σοβαροί σε όλες τις γραμμές και μ’ έναν εκπληκτικό Μεγιάδο «κατέστρεφαν» το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Κόντρα, όμως, στη ροή του ματς, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 42’ με ωραίο συνδυασμό. Ο Φετφατζίδης βρήκε δεξιά τον Ρόουζ, που σέντραρε συρτά και ο Μπρούνο Γκάμα από κοντά έκανε το 1-1.

«Κατάρρευση» μετά το 70’

Στο δεύτερο μέρος ο Όμιλος ήταν καλός, αν και δεν είχε την υπεροχή του πρώτου μισού. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την μπάλα στα πόδια τους, έφτιαχναν προϋποθέσεις, αλλά στην τελική προσπάθεια τα χαλούσαν.

Στο 60’, βέβαια, ο Μάνος λίγο έλειψε να σκοράρει με μακρινό φαλτσαριστό σουτ. Σε γενικές γραμμές το συγκρότημα του Σίμου είχε καλύτερη εικόνα από την Άρη, ωστόσο το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με το σύλλογο της συμπρωτεύουσας ν’ απειλεί στο 67’ με τον Φετφατζίδη.

Ο τελευταίος ήταν μόνιμο πρόβλημα για την άμυνα του ΟΦΗ και στο 73’ κέρδισε φάουλ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με αριστοτεχνικό τρόπο ο Μπρούνο Γκάμα, για να πετύχει το 2-1.

Μετά το δεύτερο γκολ του Άρη, οι φιλοξενούμενοι σαν να έχασαν λίγο τη συγκέντρωση τους και στο 80’, έπειτα από κακή αντίδραση στα μετόπισθεν, ο Φετφατζίδης πάσαρε στον Κόρχουτ, ο οποίος με δυνατό σουτ σημείωσε το 3-1.

Τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν, αν και ο Φιγκεϊρέντο θα μπορούσε να βάλει και πάλι του ηττημένους στο παιχνίδι, όμως πλάσαρε «χλιαρά» σε τετ α τετ στο 86’.

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ούγκο Σόουζα (90’ Μπακαλιάνης), Βέλεθ, Σάσα (90’ Τόνσο), Φετφατζίδης (83’ Μπα), Μπρούνο Γκάμα (83’ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63’ Μαντσίνι).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάλι, Μαρινάκης (85’ Μπράουν), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Μεγιάδο (85’ Βίκτορ), Σακόρ (56’ Στάικος), Ναμπί (85’ Νοικοκυράκης), Νέιρα, Σεμέντο, Μάνος (65’ Φιγκεϊρέντο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Ο πρώτος πανηγυρισμός στη μετά-κορωνοϊού εποχή

Η ξεχωριστή αφιέρωση του Άρη στο γκολ

Σακόρ: Επιστροφή μετά από 5 μήνες!

«I can’t breathe» Άρης και ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.