​Τα επόμενα παιχνίδια, τα «πρέπει» και ο... μήνας του μέλιτος

Απόψεις

Αν θέλει ο ΟΦΗ πλέι οφ, όπως οι επικεφαλής όρισαν ως στόχο, τότε σύντομα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Πέντε αγώνες, 4 ισοπαλίες, μία ήττα, 4 βαθμοί. Ο ΟΦΗ παραμένει κοντά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, μία νίκη χρειάζεται για να τις φτάσει, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή και οι διαφορές δεν έχουν ανοίξει. Δείτε το παράδειγμα της Λαμίας με 1 βαθμό σε 4 ματς και 5 πλέον μετά το διπλό επί του Ιωνικού. Είπαμε, μία νίκη είναι όλη η υπόθεση για να πάρεις τα πάνω σου. Και ο ΟΦΗ τη δεδομένη χρονική στιγμή θέλει να πάρει τα πάνω του.

Αφού έβγαλε ένα ομολογουμένως δύσκολο πρόγραμμα με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μέσα σε αυτό, ετοιμάζεται για το restart της επανέναρξης του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή λόγω Εθνικής. Εκεί που ο Νίκος Νιόπλιας θα έχει περισσότερα «όπλα» την κατοχή του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μεγιάδο και Τοράλ ετοιμάζονται για επιστροφή, ο Ναμπί γύρισε φουριόζος και ορεξάτος, Καμάου και Γκαγιέγος επίσης θα είναι έτοιμοι και θα απομένει μόνο ένας Τσιλιανίδης για να δούμε έναν ΟΦΗ πλήρη και... κανονικό.

Η επιστροφή στη δράση μετά τη διακοπή, αλλά και η επιστροφή των τραυματιών ευνοούν τον Όμιλο που ετοιμάζεται για μία σειρά αγώνων που αν μη τι άλλο είναι στα μέτρα του. Πρώτα το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός, έπειτα η Λαμία στο «Γεντί Κουλέ», στη συνέχεια Παναθηναϊκός στην Αθήνα και τέλος Ατρόμητος στο Ηράκλειο μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο.

Αντίπαλοι όχι μόνο στα μέτρα του ΟΦΗ, αλλά που δημιουργούν συνθήκες «πρέπει» όσον αφορά στη νίκη. Και όχι άδικα θα λέγαμε εμείς, εκτός αν φτάσαμε πλέον στο σημείο να συζητάμε αν η Λαμία, για παράδειγμα, είναι ομάδα που πρέπει να φοβηθεί ο Όμιλος. Κι άντε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από την εξίσωση, κυρίως λόγω Λεωφόρου αν και δεν έχει δείξει ακόμα κάτι το τρομερό φέτος για να τον... τρέμει ο ΟΦΗ. Οι υπόλοιποι; Παναιτωλικός, Λαμία, Ατρόμητος. Με αυτούς θα κοντραριστεί για τα πλέι άουτ ώστε να μη τους βρει... στα πλέι οφ.

Το καλό για τον ΟΦΗ και το γράψαμε είναι ότι ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, αντιλαμβάνεται την προσπάθεια, συνειδητοποιεί τα προβλήματα που δημιουργούν οι απουσίες και όλα αυτά συνθέτουν μία κατάσταση... μήνα του μέλιτος. Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα και ο κόσμος του ΟΦΗ είναι απαιτητικός.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν μετά την επιστροφή στις 16 Οκτωβρίου δεν είναι «do or die» δεν είναι όμως και από αυτά που σηκώνουν άλλοθι. Γκέλες με Παναιτωλικό και Λαμία, ε πως να το κάνουμε, είναι γκέλες. Αν θέλει ο ΟΦΗ πλέι οφ, όπως οι επικεφαλής όρισαν ως στόχο, τότε σύντομα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Και η κανονικότητα για μία ομάδα σαν κι αυτή είναι να «καθαρίζει» τα ματς που ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SOLD OUT: Οι ανισορροπίες του ΟΦΗ, οι επιστροφές και το χειροκρότημα του κόσμου

Δημήτρης Πιτσουλάκης: Ουσία στην επίθεση, βελτίωση στην άμυνα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.