Ουσία στην επίθεση, βελτίωση στην άμυνα

Απόψεις

Ο ΟΦΗ είχε… θέματα κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τις απουσίες σίγουρα ν’ αποτελούν σημαντικό «ελαφρυντικό».

Καμία αναμέτρηση δεν είναι… εκτός προγράμματος για τον ΟΦΗ, όμως είναι αλήθεια πως οι πολλές και σοβαρές ελλείψεις είχαν κάνει «βουνό» το ματς με τους Θεσσαλονικείς για τον ηρακλειώτικο σύλλογο.

Κόντρα στο «δικέφαλο» το σύνολο του Νιόπλια έμεινε στο μηδέν και παράλληλα έχασε το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή θα γινόταν φυσικά και αυτό, οπότε μικρή σημασία έχει απ’ αυτή την άποψη.

Οι Θεσσαλονικείς είναι πανίσχυροι, έχουν βάθος στο ρόστερ και σίγουρα είχαν εξαρχής τον πρώτο λόγο για το «τρίποντο». Ο ΟΦΗ, πάντως, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο είχε συμπαθητική εικόνα.

Προσπάθησε ν’ αποδώσει οργανωμένο ποδόσφαιρο, είχε καλά διαστήματα, αλλά παρόλα αυτά, βρέθηκε να κυνηγάει σχετικά νωρίς το σκορ, ενώ στην επανάληψη δεν άντεξε και ο αντίπαλος πέτυχε χωρίς πρόβλημα το «διπλό».

Αν δεν έλειπαν τόσες κομβικές μονάδες, είναι γεγονός πως τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Με το «αν», ωστόσο, δε γίνεται κάτι. Στον Όμιλο, μάλιστα, δεν ψάχνουν ποτέ για δικαιολογίες.

Τα κενά των Βούρου, Γαγιέγος, αλλά και Μεγιάδο ήταν κάτι παραπάνω από φανερά. Την κάθετη κίνηση του Ζβαμπ στο γκολ δεν την τη σταμάταγε κανείς, ο Αουγκούστο στο 3ο τέρμα του ΠΑΟΚ σκόραρε σαν… κύριος, αφού δεν είχε κανένα εμπόδιο μπροστά του, ενώ η αμυντική λειτουργία γενικότερα ήταν κάτω του μετρίου.

Κι όταν έχεις απέναντι σου τόσο ικανά και έμπειρα συγκροτήματα, είναι δεδομένο πως θα πληρώσεις και την παραμικρή αδράνεια.

Οι «ασπρόμαυροι», έτσι, είναι γεγονός πως το «πάλεψαν» κόντρα στον «δικέφαλο», ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα ότι θέλουν δουλειά.

Επιθετικά πρέπει ν’ αποκτήσουν ουσία στο παιχνίδι του, αφού ήταν… κομματάκι φλύαροι. Πλην της φάσης των Ντουρμισάι (12’) και Γρίβα (66’), δεν είχαν άλλη σούπερ απειλή.

Στα μετόπισθεν απαιτείται διόρθωση στη γενικότερη λειτουργία, μιας και οι Θεσσαλονικείς έφταναν όποτε ήθελαν απέναντι από τον Επασί. Οι στιγμές ολιγωρίας ήταν πολλές και αυτό βεβαίως πρέπει ν’ αλλάξει.

Το δύσκολο κομμάτι στο πρόγραμμα πέρασε και πλέον χρειάζονται και νίκες για να μη μείνει πίσω ο ΟΦΗ από τις αρχές της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία της Super League

Μανόλης Γρηγοράκης: Έπαιξε κι έχασε

Δημήτρης Καρυωτάκης: Όλα τα λεφτά ο Ναμπί


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.