Τα «κλειδιά» με την ΑΕΚ και η πρόκληση για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Τα δύο στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ σε ένα ματς που δεν χωράνε λάθη.

Τα back to back παιχνίδια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για σκέψεις, αναλύσεις και μεμψιμοιρίες. Ο ΟΦΗ έχασε 4 βαθμούς σε δύο σερί ματς, με Ατρόμητο και Παναιτωλικό (τρία το σύνολο μαζί με Λαμία), αλλά τώρα οφείλει να κοιτάξει μπροστά που τον περιμένει η ΑΕΚ, στην αναμέτρηση της Δευτέρας στο «Γεντί Κουλέ».

Απαντες γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο ματς είναι και το πιο δύσκολο που έχει δώσει έως τώρα, αφού ο ΟΦΗ παίζει με την πρωταθλήτρια, της οποίας η ποιότητα ξεχωρίζει συν το γεγονός ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια εφέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα εντός. Μετράει μόνο μία ήττα, αυτή με την Αντβερπ, έχει κερδίσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχει πάρει διπλά με Βόλο και Παναθηναϊκό, έκανε εντυπωσιακή νίκη στην Αγγλία επί της Μπράιτον.

Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, εντάσεων, αλλά και αντοχών. Μία πρόκληση που καλείται να βγάλει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξέρει καλά την ΑΕΚ, την έχει δει πολλές φορές, την έχει μελετήσει, γνωρίζει ότι το σημαντικότερο στοιχείο στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η συγκέντρωση, η υπομονή και η αποφυγή των λαθών.

Ο ΟΦΗ καλείται να μπει τη Δευτέρα στο «Γεντί Κουλέ» έχοντας ως manual δύο πράγματα: να μην αφήσει την ΑΕΚ να ανεβάσει τον ρυθμό του αγώνα και να τη βραχυκυκλώσει στη δημιουργία. Η δημιουργία της ΑΕΚ είναι το μεγάλο της ατού και κατ' επέκταση η ταχύτητα στις αποφάσεις της μέσα στο παιχνίδι.

Δείτε το πρόσφατο ντέρμπι που έδωσε με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και πώς έφερε το ματς στα δικά της μέτρα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς-νωρίς να κυνηγάει το σκορ, διατηρώντας μία τρομερή ένταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η ΑΕΚ εξουθένωσε τους «πράσινους» γιατί της το πρόσφερε το ίδιο το παιχνίδι. Είναι αυτό που αναφέραμε πιο πάνω, το «κλειδί» είναι να μην αφήσει την ομάδα του Αλμέιδα να ορίσει τη μοίρα του αγώνα.

Λογικό είναι να δημιουργούνται ανησυχίες και αμφιβολίες γιατί ο ΟΦΗ το επιτρέπει αυτό, λόγω των εύκολων λαθών που κάνει, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά: ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο. Ισως το πιο «εγκεφαλικό» παιχνίδι του ΟΦΗ στο εφετινό πρωτάθλημα. Κάτι ανάλογο θέλει και με τους «κιτρινόμαυρους». Να αγγίξει το τέλειο. Αρκεί, βέβαια, να την αφήσουν, γιατί υπάρχει κι ο παράγοντας διαιτησία. Αλλά ας μη το μελετάμε αυτό...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.